Trådlösa larm- och kommunikationslösningar med fokus på personlig säkerhet

Vad vi gör

Ett av Europas ledande företag inom trådlösa larm- och meddelandelösningar

Vi levererar personliga larm- och kommunikationslösningar med fokus på trygghet och säkerhet. Målet är att bidra till säkrare arbetsplatser och våra produkter är väl lämpade för de mest skiftande miljöer - från exklusiva hotell, stora kryssningsfartyg och skolor till kriminalvårdsanstalter med extrema krav på personsäkerhet och trygghet.

Hälsa och social omsorg

Våra produkter är utformade för att fungera dygnet runt och speciellt utvecklade för användning 24/7/365 av sjuksköterskor och vårdgivare.

Se lösning

Sjukhus

Pålitliga lösningar speciellt utvecklade för sjuksköterskor och vårdgivare. Våra lösningar är utformade för att fungera dygnet runt eftersom kommunikation är avgörande och kan vara skillnaden mellan liv och död.

Läs mer

Hotell

Gör ditt hotell till en säkrare och gladare plats med trådlös säkerhet! Vi integrerar vårt system med t.ex. brandlarm och affärssystem, så att du får allt samlat i en enhet.

Läs mer

Industri

Specialutvecklade enheter för behoven inom tung industri och krävande miljöer. Robust, väder- och slagtålig telefoni samt larm med exakt positionering.

Läs mer

Infrastruktur

Våra lösningar för infrastruktur är utformade för att skydda samhällsviktiga anläggningar vid nödsituationer, olyckor och hot, och spelar en avgörande roll för att upprätthålla stabilitet/säkerhet i samhället.

Läs mer

Marin

Vår trådlösa teknik passar perfekt för offshore-installationer och är problemfri i ett fartyg byggt av stål. Öka säkerheten och tillgängligheten med sömlös täckning i hela fartyget.

Läs mer

Fastighet

Känslan av trygghet i det egna hemmet börjar redan vid porten. Öka säkerheten i din bostad eller bostadsrättsförening med rätt porttelefon, med vilken du kan kontrollera tillträdet för besökare.

Läs mer

Handel

Med smarta, trådlösa telefoner och överfallslarm ökar säkerheten samtidigt som arbetsflödet och servicen förbättras, eftersom kollegorna kan nå varandra var de än befinner sig i byggnaden.

Läs mer

Skolor

Kriskommunikationssystem med funktioner som talade meddelanden om begränsning/evakuering via högtalare, låsta dörrar och övervakningskameror. Ovärderligt i en situation med pågående våld eller hot.

Läs mer

Säkerhet

Larm- och kommunikationsprodukter utformade för de mest skiftande miljöer, inklusive smarta funktioner för att öka säkerheten på arbetsplatser där det kan förekomma hot eller våld.

Läs mer

Vad vi erbjuder

Produkter från pålitliga leverantörer i världsklass

Våra lösningar omfattar unik, exakt inomhuslokalisering, röstkommunikation, personalövervakning, videointegration och textmeddelanden.

Intercom

För kommunikation där traditionella enheter inte är lämpliga. En intercom är den första kontakten du har med ett företag - låt det bli en representativ kontakt.

Se produkter

Larm och meddelanden

Du kan få information från inbrottslarm, brandlarm eller andra överordnade system direkt till din telefon och den presenteras på ett klart och tydligt sätt.

Läs mer

Positionsfyrar

Använd våra positioneringssändare för att definiera den exakta platsen i en inomhusmiljö. Sändarna är kompatibla med både handenheter och bärbara larm.

Läs mer

System för meddelandehantering

CMS (COBS Messaging Server) är hjärtat i alla larm- och meddelandelösningar och kan byggas ut eller anpassas i takt med att kundernas behov förändras.

Läs mer

2N® - Dörrtelefoner och intercom på IP

Produktfamiljen omfattar både IP-baserade porttelefoner och mer specialiserade produkter som SIP-Audio, som möjliggör t.ex. högtalarsamtal och högtalarinformation.

Läs mer

Zenitel - Intercom & Kritisk kommunikation

Enastående inbyggda säkerhetsapplikationer, inklusive systemövervakning av alla enheter och tonkontroll av alla mikrofoner och högtalare.

Läs mer

Bärbara larmsändare

COBS larmsändare är konstruerade för att användas i de mest varierande miljöer och de är optimerade för kunder som behöver personlig säkerhet i en liten design.

Läs mer

VoIP-gateways och bordstelefoner

IP-gateways och IP-baserade kommunikationslösningar för våra kunder i Sverige. System och lösningar med serverlösa switchar byggda på stabil hårdvara för maximal tillgänglighet.

Läs mer

Trådlös kommunikation

Trådlös röstkommunikation med text, meddelanden och larm integrerat. Vi har starka och väl beprövade produkter, bland annat med möjlighet till RFID-baserad inomhuspositionering.

Läs mer

DECT-system

Moderna IP-DECT-system med basstationer anslutna via Ethernet/IP till ett LAN för maximal flexibilitet och integration med din IT-miljö.

Läs mer

SMART-systemet

SMART-systemet är ett nytt, modernt och säkert trådlöst talsystem som är utformat för dem som behöver högsta möjliga tillgänglighet och drifttid för sin lösning.

Läs mer

VoWiFi/LTE

Vi erbjuder en av världens bästa WiFi-telefoner från Spectralink. Spectralink anses vara den första tillverkaren av professionella wifi-telefoner.

Läs mer

Om Cobs

Kommunikationslösningar för ett tryggt och säkert liv med omsorg om människor och egendom

COBS startade 1977 som återförsäljare av personsökningssystem och har under åren byggt upp en omfattande erfarenhet och expertis inom kommunikationslösningar.

Vi utvecklar pålitliga, användarvänliga och effektiva verktyg som gör att din personal alltid är säker. Detta skapar en bekvämare miljö där personalen kan fokusera på det aktuella jobbet, vilket resulterar i ett större värde för din organisation.

Tidigare uppdrag

Våra case stories och referenser

Vi har ca 100.000 användare i Sverige och Europa och över 7000 installerade kommunikationslösningar. Våra kunder finns i säkerhetskrävande miljöer inom sjukvård, hotell, industri, fängelser och handel.

Överfallslarm och kritisk kommunikation till belgiskt fängelse

Den toppmoderna anläggningen har fått COBS IP-DECT-systemet installerat för att skydda de anställda.

Läs mer

IP-telefoni för lyxkryssningsfartyget Caledonian Sky

Lyxkryssaren Caledonian Sky valde att investera i IP-telefoni från COBS.

Läs mer

Inrymningssystem & intern telefoni för skola i Göteborg

Ett talat inpasseringslarm på Nya Landamäreskolan i Göteborg.

Läs mer

Gammeluddshemmet känner trygghet genom personlig kontakt

Ett vård- och omsorgsboende med en välfungerande kommunikationslösning i över 10 år.

Läs mer

Handhållna enheter med patientövervakning - en viktig del av NUS verksamhet

Neonatalvårdsavdelningen har använt Versitys handhållna larmterminaler sedan 2018.

Läs mer

Säkerhet för personal och patienter på en växande vårdcentral

Familjeläkarna i Mölnlycke investerade i en skräddarsydd larmlösning från COBS.

Läs mer

Stena Line ökar säkerheten ombord med COBS larmtelefoner

Trygg och säker arbetsmiljö ombord med installerade larm och kommunikation från COBS.

Läs mer

Alcro-Beckers valde en heltäckande lösning från COBS

Sveriges ledande färgtillverkare har idag ett integrerat DECT-system med hundratals COBS-telefoner.

Läs mer

Sveriges äldsta hotell är redo för framtiden

Continental du Sud valde en komplett lösning med telefonväxel, internkommunikation och larm.

Läs mer

Avancerad IP-baserad nödtelefonilösning för Norra Länken

Norra Europas största vägtunnelprojekt fick ett avancerat IP-telefonsystem för nödsituationer från COBS.

Läs mer

Teknisk support

Support

Vi strävar efter att ge dig den bästa servicen. Följ länken för att ladda ner filer eller dokument, eller för att begära teknisk assistans.

Om COBS

Varför välja COBS?

COBS har etablerat ett nära samarbete med många lokala distributörer, återförsäljare och integratörer som är specialiserade på våra produkter och lösningar. Vi har ett dedikerat internt team som ger våra partners djupgående support, hela vägen från support före försäljning, systemdesign, till underhåll, felsökning och reparation.

Vi tror på långsiktiga relationer och vill ge våra kunder det bästa övergripande och långsiktiga stödet. Våra produkter och system är robusta, byggda för att hålla länge och utformade för professionell yrkesanvändning. En investering i COBS resulterar i totalt sett låga livscykelkostnader för lösningen för våra partners, liksom för slutanvändarnas organisationer.