• Start

Med trådlös kommunikation känner boende och personal trygghet

Gammeludden känner trygghet med sin trådlösa kommunikation liten

När vi kommer in på Gammeluddens vård- och omsorgsboende slås vi av, inte bara den vackra naturen utanför, utan även hur omsorgsfullt möblerat det är i sällskapsrummen och som skapar en familjär känsla. Då passar det såklart extra fint att Ullis, biträdande verksamhetschef, kommer in i rummet med ett fat hembakade bullar. Vi har bokat möte med Ullis och VD:n Daniel för att prata om deras verksamhet och de trådlösa kommunikationslösningar de använder.

Daniel och Ullis liten

”Kraven och förväntningarna har ökat otroligt mycket sedan boendet startades 1994. Det är både från de boende, anhöriga och de som hyr plats hos oss. Telefonin är en viktig del i att kunna leva upp till de krav som ställs både internt och externt. Idag finns till exempel krav på att logga larmkommunikationen för att senare kunna gå tillbaka och titta på att larm kvitterats inom rimlig tid.”

  

Handenheter med patientövervakning - en viktig del av verksamheten på NUS

Olika avdelningar har olika behov, det vet Annica Vermelin, medicinteknisk ingenjör på NUS, Norrlands Universitetssjukhus. Annica förvaltar bland annat övervakning på NUS och ser till varje avdelnings unika behov av kommunikationslösningar. På Neonatalvårdsavdelningen har man använt handenheter sedan 2018 och nu är det Strokeavdelningens tur att testa samma mobila patientövervakning.

 Handenheter med patientövervakning en viktig del av verksamheten på NUS

 Läs hela reportaget här.

Gammeluddshemmet känner trygghet genom personlig kontakt

På Gammeluddshemmets vård- och omsorgsboende känner sig både personal och boende trygga i att ha en väl fungerande kommunikationslösning.

Gammeludden

På Gammeluddshemmets vård- och omsorgsboende känner sig både personal och boende trygga i att ha en väl fungerande kommunikationslösning. Den personliga kontakten och den expertis som leverantörerna Wx3 och COBS har, gör att de stannat som nöjda kunder i över 10 år.
– Vi har en nära dialog så de känner verkligen oss och vad vi har för utmaningar. Det gör att Wx3 alltid kan hjälpa oss att förbättra våra kommunikations-lösningar, säger Daniel Rulander, VD på Gammeluddshemmet.

Läs hela reportaget här

COBS introducerar AMiE

COBS introducerar AMiE

COBS introducerar AMiE (Advanced Mobile Intelligence for Enterprises) som är en ny administrationsplattform med övervakning av funktionalitet och samtalsprestanda inom COBS DECT och VoWiFi system. AMiE är specifikt anpassad för att hjälpa företag och organisationer som vill försäkra tillförlitlighet och effektivitet i en högpresterande mobiltetsplattform. Om hög talkvaltet och tilllförlitlig dataöverföring till mobila appar är viktigt inom din organisation så skapar AMiE från COBS en mycket robust trådlös kommunikationsplattform för det. AMiE presenterar systemets status, kan automatgenerera notifieringar och grafiskt visualisera ett kvalitetsvärde för varje telefon och varje accesspunkt under pågående samtal.

Ett larmsystem som hjälper dig att fatta rätt beslut i krissituationer

Inom industri och produktionsanläggningar måste personsäkerhet sättas i första rummet. Då krävs det ett larmsystem som är standardiserat inom organisationen, lätthanterligt och som hjälper människor i stress och krissituationer att fatta rätt beslut. Med COBS Mobile får användaren larmmeddelanden på ett tillförlitligt sätt direkt i mobilen.

 

Nu lanserar vi COBS Mobile – en app med användarvänligt gränssnitt, väldefinierade toner, färger och ikoner – allt för att öka säkerheten och tryggheten hos dig och dina anställda. Med COBS Mobile får användaren larmmeddelanden på ett tillförlitligt sätt i realtid och med bekräftelsefunktionen inleds även en automatisk eskalering om en användare inte skulle ha besvarat larmet tid eller sakna tillgänglighet.

COBS förstärker med två nya medarbetare

Vi välkomnar två nya medarbetare till vårt team, Annette och Annica. De ska hjälpa oss i vårt fortsatta arbete att utveckla säkra trådlösa kommunikationslösningar som håller hög kvalitet och där kundens behov är i fokus. 

Annette Fast och Annica Lövstad

 

COBS erbjuder trådlösa kommunikationslösningar inom områden som kräver effektiv kommunikation för att upprätthålla hög säkerhet, trygghet och tillgänglighet. Vi ser det som extra viktigt att bygga upp och upprätthålla en nära kundrelation så att vi ständigt kan utvecklas. De faciliteter som är i behov av en smart kommunikationslösning har olika krav och vi är noga med att möta den efterfrågan vi ser inom de olika segmenten. 

 Annette som är vår nya säljare och affärsutvecklare inom vårdsektorn har bakgrund som produktspecialist för medicintekniska hjälpmedel inom kognition. ”Jag drivs av att bygga relationer med fokus på att förstå våra kunders nuvarande och framtida behov. Den här rollen passar mig perfekt och jag ser fram emot att lära känna våra kunder och hjälpa dem till fortsatt trygga arbetsplatser,” säger Annette. 

Annica Lövstad, vår nya marknadskoordinator, kommer senast från techbolaget Adnavem och går nu in i företaget med fokus på att nå ut till fler, hjälpa till att kartlägga kundernas behov och utmaningar och att stötta säljarna i deras arbete.  

Vill du komma i kontakt med oss? Annette och resten av säljteamet hjälper dig gärna. 

Annette Fast, Säljare Care på COBS AB

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Annica Lövstad, Marknadskoordinator på COBS AB

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

COBS introducerar PAF+, en ny larmsändare med detektering av fallolyckor

 PAF

Med COBS nya PAF+ larmsändare ges möjligheten att utöver manuell aktivering av larm med knappen även automatiskt aktivera sensorn för hårda fall. Detta minimerar risken att brukaren lämnas utan uppsyn om ett fall ändå och olyckligtvis skulle ske. Målgruppen är bland annat äldre, brukare med Parkinson sjukdom och personer med generellt nedsatt rörlighet. 

AIR II - rörelsedetektor och dörrlarm

COBS lanserar AIR II med både IR-rörelsedetektor och dörrlarm

AIR II - rörelsedetektor och dörrlarm

Vem är i rörelse? Eller inte i rörelse?

Behöver du veta när människor kliver ut genom sin dörr, ur sin säng eller rör sig någonstans där de inte borde? Det gör vi möjligt! Vi är stolta över att vår populära trådlösa IR-kamera AIR fått förstärkning av AIR II, och bidrar till en säkrare arbetsmiljö.

COBS Sociala Media

linkedin rundyoutube rund

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English