• Start

Teknikens roll i kritiska arbetsmiljöer

Visste du att hot och våld drabbar människor i arbetslivet oftare än något annat sammanhang? Människor som arbetar i en miljö präglad av otrygghet eller rädsla kan inte utföra sitt arbete på bästa sätt. Vår senaste applikation COBS Lynx är tillsammans med Versity smarttelefoner ett verktyg för personal som befinner sig i just riskfyllda arbetsmiljöer och ger användaren en tillförlitlig hantering av larm- och meddelanden.

gränssnitt versity

 

Rätt kommunikationslösning är avgörande i krissituation

 

I tidigare inlägg skrev vi om vikten att ha effektiva och säkra kommunikationssystem på skolor då hotbilden mot elever och personal tyvärr ökar. För att rusta upp säkerheten, där alla inom skolväsendet, samt vårdnadshavare, kan känna trygghet så krävs det att skolor tar fram en genomtänkt plan för hur larm och kommunikation ska fungera.

Vi på COBS hjälper er höja säkerhetsnivån och öka beredskapen för nödsituationer, samtidigt som vi hjälper er utnyttja anläggningen i skolans vardag i form av daglig effektiv kommunikation.

 

Med trådlös kommunikation känner boende och personal trygghet

Gammeludden känner trygghet med sin trådlösa kommunikation liten

När vi kommer in på Gammeluddens vård- och omsorgsboende slås vi av, inte bara den vackra naturen utanför, utan även hur omsorgsfullt möblerat det är i sällskapsrummen och som skapar en familjär känsla. Då passar det såklart extra fint att Ullis, biträdande verksamhetschef, kommer in i rummet med ett fat hembakade bullar. Vi har bokat möte med Ullis och VD:n Daniel för att prata om deras verksamhet och de trådlösa kommunikationslösningar de använder.

Daniel och Ullis liten

”Kraven och förväntningarna har ökat otroligt mycket sedan boendet startades 1994. Det är både från de boende, anhöriga och de som hyr plats hos oss. Telefonin är en viktig del i att kunna leva upp till de krav som ställs både internt och externt. Idag finns till exempel krav på att logga larmkommunikationen för att senare kunna gå tillbaka och titta på att larm kvitterats inom rimlig tid.”

  

Handenheter med patientövervakning - en viktig del av verksamheten på NUS

Olika avdelningar har olika behov, det vet Annica Vermelin, medicinteknisk ingenjör på NUS, Norrlands Universitetssjukhus. Annica förvaltar bland annat övervakning på NUS och ser till varje avdelnings unika behov av kommunikationslösningar. På Neonatalvårdsavdelningen har man använt handenheter sedan 2018 och nu är det Strokeavdelningens tur att testa samma mobila patientövervakning.

 Handenheter med patientövervakning en viktig del av verksamheten på NUS

 Läs hela reportaget här.

Vår WLAN smartphone Versity 92 vinner Red Dot designpris!

Vi är stolta över att kunna berätta att Versity 92-serien, vår Spectralink smartphone utvecklad för användning i professionella miljöer, nu vunnit pris i utmärkelsen för hög designkvalitet av Red Dot.

Red Dot Design Award är en av världens största och mest respekterade designtävlingar och vi blir extra stolta att juryn grundar sina beslut på kriterier som är viktiga även för oss på COBS, nämligen innovation, funktionalitet, övergripande kvalitet, lång livstid och ergonomi.

 V 92 Red Dot label scanner 002

Våld och hot riktat mot skolor blir allt vanligare - rätt larmsystem kan vara avgörande för att stoppa våldet i tid

 

Tyvärr har vi de senaste åren erfarit att skolor utsätts för hot och våld där gärningspersoner tagit sig in på skolans område i syfte att såra eller döda, ett område som ska vara förknippat med glädje, trygghet och säkerhet. Vårt jobb på COBS är att bidra med trygghet och säkerhet för många verksamheter, där ett av dessa är just skolor. Det behövs tyvärr mer än någonsin idag.

skolelever har rätt till trygghet. Det skapar vi med säkra larm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett sätt att kunna hantera yttre hot är, enligt Skolverket, att aktivt arbeta med krisberedskap. Dock klargör Skolverket inte för vilka lösningar man bör välja. Vår säkerhetsexpert Gunnar Ekedahl säger att ”precis som Skolverket menar så krävs ett aktivt arbete från varje skola att se till att effektiva rutiner och metoder finns att använda vid en krissituation. Men det är därför viktigt att skolan tar in rätt lösningar för rätt behov. Lösningarna är avgörande för hur snabbt man kan larma och hur snabbt alla nås av ett larm. Det kan alltså handla om sekunder och då är rätt lösning avgörande.”

 

Ett larmsystem som hjälper dig att fatta rätt beslut i krissituationer

Inom industri och produktionsanläggningar måste personsäkerhet sättas i första rummet. Då krävs det ett larmsystem som är standardiserat inom organisationen, lätthanterligt och som hjälper människor i stress och krissituationer att fatta rätt beslut. Med COBS Mobile får användaren larmmeddelanden på ett tillförlitligt sätt direkt i mobilen.

 

Nu lanserar vi COBS Mobile – en app med användarvänligt gränssnitt, väldefinierade toner, färger och ikoner – allt för att öka säkerheten och tryggheten hos dig och dina anställda. Med COBS Mobile får användaren larmmeddelanden på ett tillförlitligt sätt i realtid och med bekräftelsefunktionen inleds även en automatisk eskalering om en användare inte skulle ha besvarat larmet tid eller sakna tillgänglighet.

COBS förstärker med två nya medarbetare

Vi välkomnar två nya medarbetare till vårt team, Annette och Annica. De ska hjälpa oss i vårt fortsatta arbete att utveckla säkra trådlösa kommunikationslösningar som håller hög kvalitet och där kundens behov är i fokus. 

Annette Fast och Annica Lövstad

 

COBS erbjuder trådlösa kommunikationslösningar inom områden som kräver effektiv kommunikation för att upprätthålla hög säkerhet, trygghet och tillgänglighet. Vi ser det som extra viktigt att bygga upp och upprätthålla en nära kundrelation så att vi ständigt kan utvecklas. De faciliteter som är i behov av en smart kommunikationslösning har olika krav och vi är noga med att möta den efterfrågan vi ser inom de olika segmenten. 

 Annette som är vår nya säljare och affärsutvecklare inom vårdsektorn har bakgrund som produktspecialist för medicintekniska hjälpmedel inom kognition. ”Jag drivs av att bygga relationer med fokus på att förstå våra kunders nuvarande och framtida behov. Den här rollen passar mig perfekt och jag ser fram emot att lära känna våra kunder och hjälpa dem till fortsatt trygga arbetsplatser,” säger Annette. 

Annica Lövstad, vår nya marknadskoordinator, kommer senast från techbolaget Adnavem och går nu in i företaget med fokus på att nå ut till fler, hjälpa till att kartlägga kundernas behov och utmaningar och att stötta säljarna i deras arbete.  

Vill du komma i kontakt med oss? Annette och resten av säljteamet hjälper dig gärna. 

Annette Fast, Säljare Care på COBS AB

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Annica Lövstad, Marknadskoordinator på COBS AB

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

COBS Sociala Media

linkedin rundyoutube rund

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English