Articles in Category: COBS BLOGG

Våld och hot riktat mot skolor blir allt vanligare - rätt larmsystem kan vara avgörande för att stoppa våldet i tid

 

Tyvärr har vi de senaste åren erfarit att skolor utsätts för hot och våld där gärningspersoner tagit sig in på skolans område i syfte att såra eller döda, ett område som ska vara förknippat med glädje, trygghet och säkerhet. Vårt jobb på COBS är att bidra med trygghet och säkerhet för många verksamheter, där ett av dessa är just skolor. Det behövs tyvärr mer än någonsin idag.

skolelever har rätt till trygghet. Det skapar vi med säkra larm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett sätt att kunna hantera yttre hot är, enligt Skolverket, att aktivt arbeta med krisberedskap. Dock klargör Skolverket inte för vilka lösningar man bör välja. Vår säkerhetsexpert Gunnar Ekedahl säger att ”precis som Skolverket menar så krävs ett aktivt arbete från varje skola att se till att effektiva rutiner och metoder finns att använda vid en krissituation. Men det är därför viktigt att skolan tar in rätt lösningar för rätt behov. Lösningarna är avgörande för hur snabbt man kan larma och hur snabbt alla nås av ett larm. Det kan alltså handla om sekunder och då är rätt lösning avgörande.”

 

COBS förstärker med två nya medarbetare

Vi välkomnar två nya medarbetare till vårt team, Annette och Annica. De ska hjälpa oss i vårt fortsatta arbete att utveckla säkra trådlösa kommunikationslösningar som håller hög kvalitet och där kundens behov är i fokus. 

Annette Fast och Annica Lövstad

 

COBS erbjuder trådlösa kommunikationslösningar inom områden som kräver effektiv kommunikation för att upprätthålla hög säkerhet, trygghet och tillgänglighet. Vi ser det som extra viktigt att bygga upp och upprätthålla en nära kundrelation så att vi ständigt kan utvecklas. De faciliteter som är i behov av en smart kommunikationslösning har olika krav och vi är noga med att möta den efterfrågan vi ser inom de olika segmenten. 

 Annette som är vår nya säljare och affärsutvecklare inom vårdsektorn har bakgrund som produktspecialist för medicintekniska hjälpmedel inom kognition. ”Jag drivs av att bygga relationer med fokus på att förstå våra kunders nuvarande och framtida behov. Den här rollen passar mig perfekt och jag ser fram emot att lära känna våra kunder och hjälpa dem till fortsatt trygga arbetsplatser,” säger Annette. 

Annica Lövstad, vår nya marknadskoordinator, kommer senast från techbolaget Adnavem och går nu in i företaget med fokus på att nå ut till fler, hjälpa till att kartlägga kundernas behov och utmaningar och att stötta säljarna i deras arbete.  

Vill du komma i kontakt med oss? Annette och resten av säljteamet hjälper dig gärna. 

Annette Fast, Säljare Care på COBS AB

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Annica Lövstad, Marknadskoordinator på COBS AB

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Personal på HVB-hem och LSS-boenden mest utsatta för hot och våld

På HVB-hem och LSS-boenden är det vanligare med arbetsplatsolyckor orsakade av hot och våld än i alla andra branscher. Personal tenderar att normalisera hot och våld som en del av jobbet samtidigt som arbetsgivaren inte arbetar tillräckligt proaktivt för att motverka riskfyllda incidenter. Att erbjuda personalen säkra larm är en del av lösningen men hjälper föga om utbildning och rutiner kring säkerhet saknas.

hotbild sprucket fönster SMALL

Ett larmsystem som hjälper dig att fatta rätt beslut i krissituationer

Inom industri och produktionsanläggningar måste personsäkerhet sättas i första rummet. Då krävs det ett larmsystem som är standardiserat inom organisationen, lätthanterligt och som hjälper människor i stress och krissituationer att fatta rätt beslut. Med COBS Mobile får användaren larmmeddelanden på ett tillförlitligt sätt direkt i mobilen.

 

Nu lanserar vi COBS Mobile – en app med användarvänligt gränssnitt, väldefinierade toner, färger och ikoner – allt för att öka säkerheten och tryggheten hos dig och dina anställda. Med COBS Mobile får användaren larmmeddelanden på ett tillförlitligt sätt i realtid och med bekräftelsefunktionen inleds även en automatisk eskalering om en användare inte skulle ha besvarat larmet tid eller sakna tillgänglighet.

Gammeluddshemmet känner trygghet genom personlig kontakt

På Gammeluddshemmets vård- och omsorgsboende känner sig både personal och boende trygga i att ha en väl fungerande kommunikationslösning.

Gammeludden

På Gammeluddshemmets vård- och omsorgsboende känner sig både personal och boende trygga i att ha en väl fungerande kommunikationslösning. Den personliga kontakten och den expertis som leverantörerna Wx3 och COBS har, gör att de stannat som nöjda kunder i över 10 år.
– Vi har en nära dialog så de känner verkligen oss och vad vi har för utmaningar. Det gör att Wx3 alltid kan hjälpa oss att förbättra våra kommunikations-lösningar, säger Daniel Rulander, VD på Gammeluddshemmet.

Läs hela reportaget här

Vår WLAN smartphone Versity 92 vinner Red Dot designpris!

Vi är stolta över att kunna berätta att Versity 92-serien, vår Spectralink smartphone utvecklad för användning i professionella miljöer, nu vunnit pris i utmärkelsen för hög designkvalitet av Red Dot.

Red Dot Design Award är en av världens största och mest respekterade designtävlingar och vi blir extra stolta att juryn grundar sina beslut på kriterier som är viktiga även för oss på COBS, nämligen innovation, funktionalitet, övergripande kvalitet, lång livstid och ergonomi.

 V 92 Red Dot label scanner 002

Handenheter med patientövervakning - en viktig del av verksamheten på NUS

Olika avdelningar har olika behov, det vet Annica Vermelin, medicinteknisk ingenjör på NUS, Norrlands Universitetssjukhus. Annica förvaltar bland annat övervakning på NUS och ser till varje avdelnings unika behov av kommunikationslösningar. På Neonatalvårdsavdelningen har man använt handenheter sedan 2018 och nu är det Strokeavdelningens tur att testa samma mobila patientövervakning.

 Handenheter med patientövervakning en viktig del av verksamheten på NUS

 Läs hela reportaget här.

COBS introducerar PAF+, en ny larmsändare med detektering av fallolyckor

 PAF

Med COBS nya PAF+ larmsändare ges möjligheten att utöver manuell aktivering av larm med knappen även automatiskt aktivera sensorn för hårda fall. Detta minimerar risken att brukaren lämnas utan uppsyn om ett fall ändå och olyckligtvis skulle ske. Målgruppen är bland annat äldre, brukare med Parkinson sjukdom och personer med generellt nedsatt rörlighet. 

COBS Sociala Media

linkedin rundyoutube rund

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English