Vad är skolsäkerhet?

Vår erfarenhet gällande skolsäkerhet, är att är att de flesta skolor inte har någon lösning som fungerar effektivt i en krissituation.


Skolsäkerhet idag

Det är vanligt att personalen har smartphonemobiler med appar, men den typen av lösning är mycket ineffektiv eftersom mottagande av krismeddelandet sker på mottagarens villkor, samt att lösningen är mycket tidskrävande. Vi vågar påstå att ingen har sinnesro att låsa upp mobilen, öppna rätt app, författa ett meddelande samtidigt som en potentiell gärningsman redan är i skolbyggnaden! Utöver detta så nås inte alla som är inom byggnaden med denna lösning, och dessutom villkoras den av att mobilnätet fungerar.

allanropVad är skolsäkerhet?

COBS lösningar för skolsäkerhet gör att skolan har full kontroll över sin egen lösning som bland annat innefattar anropsapparater och högtalare med stor hörbarhet och hörförståelse inklusive förinspelade meddelanden för in- och utrymning. I en situation med hot eller pågående dödligt våld gör vår lösning att elever, personal och besökare, i realtid och utan interaktion, snabbt, effektivt och tydligt, nås av ett högtalande nödmeddelande om att inrymma eller utrymma lokalerna genom att enbart lyssna. Detta spar tid, och tid är det som är kritiskt i en nödsituation, det här är skolsäkerhet enligt vår mening!

 

Gunnar Ekedahl, COBS AB

Vill du veta mer, kontakta mig gärna.
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

FacebookLinkedin

COBS Sociala Media

linkedin rundyoutube rund

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English