• Start
  • Med trådlös kommunikation känner boende och personal trygghet

Med trådlös kommunikation känner boende och personal trygghet

Gammeludden känner trygghet med sin trådlösa kommunikation liten

När vi kommer in på Gammeluddens vård- och omsorgsboende slås vi av, inte bara den vackra naturen utanför, utan även hur omsorgsfullt möblerat det är i sällskapsrummen och som skapar en familjär känsla. Då passar det såklart extra fint att Ullis, biträdande verksamhetschef, kommer in i rummet med ett fat hembakade bullar. Vi har bokat möte med Ullis och VD:n Daniel för att prata om deras verksamhet och de trådlösa kommunikationslösningar de använder.

Daniel och Ullis liten

”Kraven och förväntningarna har ökat otroligt mycket sedan boendet startades 1994. Det är både från de boende, anhöriga och de som hyr plats hos oss. Telefonin är en viktig del i att kunna leva upp till de krav som ställs både internt och externt. Idag finns till exempel krav på att logga larmkommunikationen för att senare kunna gå tillbaka och titta på att larm kvitterats inom rimlig tid.”

  

 

 

 

Höga krav kräver effektiva och säkra kommunikationslösningar

Daniel säger att de alltid strävar efter att alla ska vara nöjda och glada. ”Vi vill ha ett personligt boende där vi hinner med alla. Då handlar det om bra kommunikationslösningar för att göra arbetet säkrare och enklare,” säger han.

Gammeludden köpte in COBS larmtelefoner och trådlösa larmknappar för snart 10 år sedan och än idag funkar systemet alldeles utmärkt. Upphandlingen tog fart då Daniel såg flera behov. Dels behövde den interna kommunikationen effektiviseras, dels behövde personalen ha tillgång till en larmknapp och dels behövde de öka säkerheten för de boende.

Larmknapp för ökad säkerhet

Man ville öka tryggheten och säkerheten för alla inblandade på Gammeludden. Att ha en tydlig larmknapp på telefonerna var därför ett måste. ”Tack vare larmknappen vi alla bär på idag kan helt plötsligt flera av de anställda vara snabbt på plats och därmed hjälpas åt,” säger Daniel.

Kommunicera med varandra och utanför boendet

Gammeludden är stort med fyra våningsplan. Innan de köpte in den lösning de har idag fungerade inte telefonin fullt ut. Det resulterade i onödigt mycket spring för personalen. Idag fungerar mobilerna som stafettpinnar mellan personalen vilket Daniel menar ha ökat effektiviteten.

Nu kan även personalen ringa ut från boendet vilket underlättar arbetet. På kvällar och nätter har Gammeludden en joursjuksköterska som nås på telefon och hen måste man ringa när man till exempel ska ge en boende en ny medicin. Tidigare hade de endast ett par telefoner som man kunde ringa ut ifrån vilket resulterade i att personal sprang runt och letade efter dem. Idag kan man istället ringa när man är hos den boende.

Havet som granne innebär risker

Gammeludden är omringad av vatten och platsen är minst sagt vacker och fridfull, men självklart innebär vatten en risk för de boende. Vid upphandlingen ville därför Ullis och Daniel se till att få dörrlarm så att man kan se när en dörr öppnas. Idag använder de sig av magnetkontakter som bryts när en dörr öppnas och det räcker fint, men nästa steg skulle kunna vara positionering så att de även får info om vem det är som öppnar en dörr.

Gammeludden ligger vackert vid havet liten

En knapp som skapar trygghet hos de boende

De boende har en larmknapp som sitter tryggt på handleden och som är enkel att använda. När en boende trycker på sin knapp ser personalen vem det är och personalen kan enkelt kvittera larmet i sin telefon och gå till den boende.

COBS Talk för ytterligare trygghet

Det händer att vissa boende trycker mer på sin knapp än andra och detta kan såklart anhöriga också reagera på. Då har Gammeludden tillsammans med COBS tagit fram en annan lösning där boenden har den trådlösa telefonen, COBS Talk runt halsen. Oftast handlar mycket tryckande på knappen att den boende känner sig ängslig och vill få sällskap eller något så enkelt som en bekräftelse på att personalen har tagit emot ett larm. Både den boende och personalen kan tala direkt med varandra via COBS Talk.

 När vi slutligen frågar Daniel och Ullis vad de hade önskat i framtiden vad gäller deras kommunikationslösningar så är svaret tydligt; ännu fler förenklingar. 

"Skulle vi kunna ha COBS system kvar men utöka med smartphones skulle det vara jätteintressant då vi antar att det finns så mycket mer som kan göras digitalt. Vi tror att det absolut skulle spara oss tid som istället kan läggas på att vara med de boende. Enklare dokumentation är något vi såklart skulle uppskatta internt men sen ställer även kommunen krav på att veta vad vi gör tillsammans med de boende. Harm man varit på en promenad så ska det skrivas upp. Tänk om vi kunde notera det direkt i en smartphone!"

 

Vill du modernisera nuvarande larmsystem med smartphones?

Att byta över till smartphones innebär många fördelar. Den största är att ni med smartphones har de mesta samlat i en och samma enhet.  

För Gammeludden och andra vård-och omsorgshem där man vill effektivisera ytterligare utan att för den saken investera i ett helt nytt larmsystem är COBS Mobile ett bra alternativ. Har ni som Gammeludden DECT-telefoner idag skulle förändringen inte vara stor för personalen. Gränssnittet i COBS Mobile är densamma som på DECT-telefoner. Byter ni till COBS Mobile kommer ni även kunna ta emot larm även utanför byggnaden eftersom mobilen inte är bunden till en viss geografisk punkt, så som DECT-system är.

Vill du veta mer om hur ni enkelt och kostnadseffektivt kan modernisera ert trådlösa larmsystem? 

Klicka här.

Eller kontakta våra säljare på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

COBS Sociala Media

linkedin rundyoutube rund

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English