Alcro-Beckers, Sveriges ledande färgtillverkare valde helhetslösning från COBS

Alcro-Beckers var tidigt ute med att välja IPtelefoni och idag har företaget ett integrerat och väl fungerande DECT system med hundratals telefoner från COBS. Personalen rör sig över stora ytor och i krävande miljöer och därför har mobiliteten och möjligheten att finnas tillgänglig varit oerhört viktigt.

Anledningen till att man valde just COBS som leverantör var kanske främst telefonernas robusta design och höga hållbarhetsfaktor. COBS system finns idag installerat i Alcro-Beckers butiker runt om i Stockholm, Göteborg, Malmö och i Norge. Både i fabriken och i butikerna använder man telefoner ur C-2100 serien medan man på kontoret med sina ca 180 anställda har valt kontorstelefonen C-2301. I samband med att man uppgraderade till Cisco 7.1 valde man att även göra en uppfräschning av det gamla COBS-systemet och man installerade en ny central, CWS6000.

Erik Nyman som är systemadministratör på Alcro-Beckers är mycket nöjd och menar att CWS6000 är otroligt lätt att administrera, ”det var bara att packa upp och börja använda”, säger han.

Förutom att nya systemet är bättre kompatibelt med Cisco 7.1 så var ett annat skäl till bytet centraliseringen. Nu kan man lättare administrera telefonerna från ett och samma ställe. Att ta med sig en telefon från en av butikerna till huvudkontoret och få den att fungera, utan att man behöver lägga upp den dubbelt i systemet är en klar fördel menar Erik Nyman.

Alcro-Beckers är nöjda med valet av COBS som leverantör och man har även bytt ut många av de gamla telefonerna mot nya ur C-3100 serien, kanske kommer funktionerna i dessa telefoner kunna bidra till att arbetet hos den stora färgjätten effektiviseras ytterligare.

           

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
Girovägen 13
SE-175 62 Järfälla
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English