Lyxkryssaren Caledonian Sky valde att satsa på IP-telefoni från COBS

Caledonian Sky, ett exklusivt fartyg med mycket hög standard som kryssar mellan vattnen i Asien och Amerika behövde i samband med en omfattande upprustning byta ut hela telefonin ombord. Till hjälp tog man MNC Marine som valde att installera ett innovaphone system från COBS.

 

 

MNC Marine är ett åländskt företag som levererar högkvalitativa IT lösningar, speciellt anpassade till miljön inom det marina, ombord på fartyg. Man använder sig alltid av nogrannt utvald hårdvara och hjälper sina kunder med installation, underhåll, övervakning och rapportering, vilket resulterar i hög driftsäkerhet och säkerhet. 


Patrick Sjöberg, VD på MNC Marine är nöjd över valet av samarbetspartner, ”COBS produkter uppfyller alla de krav vi har och tack vare de korta ledtiderna kunde vi snabbt få installationen klar, vilket i det här fallet var otroligt viktigt då fartyget endast låg i hamn under en kort period”.

01-00232-001 01

 

Alla samtal till och från fartyget slussas via satellitkommunikation, och man har valt att använda en IP800 Gateway som bas samt IP adaptrar för analoga anknytningar. Valet av telefon var enkelt! De prisbelönta designtelefonerna IP222 och IP232 är de senaste från innovaphone och smälter fint in i den stilrena och lyxiga miljön ombord.

Telefonerna har modern design, stora färgdisplayer och programmerbara knappar, den vassaste modellen har även touch screen. För att ge passagerarna lite extra känsla av lyx och kvalitet har man även lagt in en tilltalande bakgrundsbild i telefonernas displayer.


bildspel caledonian 1

En av de stora fördelarna med innovaphones lösningar är att de är lätta att installera och underhålla.

IP800 är en extremt stabil och hållbar Gateway som utformats i stål och utan fläktar eller rörliga delar, detta innebär att den är extra tålig mot vibrationer och skakningar som kan förekomma på fartyg. IP 800 är en modern Gateway som fungerar som en länk mellan vanlig telefoni och IP telefoni.

Systemet är skalbart och fungerar bra till såväl små som stora företag.


Caledonian Sky drivs av Salén Ship Management som har sitt säte i Göteborg och som specialiserat sig på upplevelsekryssningar med hög standard. Caledonian Sky tar 114 passagerare och har en besättning på ca 70 personer.

 

Antal       Artikel     Beskrivning
1 IP800 Gateway för anslutning av 5 BRI (DUO) eller SIP trunkar
3 IP28 IP adapter för 8 analoga anknytningar
76 IP222 IP telefoner
8 IP232 IP telefoner med touch screen

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
Girovägen 13
SE-175 62 Järfälla
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English