Avancerad IP-baserad nödtelefonilösning för Norra Länken

Norra-lanken01
ISG arbetar just nu med att leverera ett avancerat nödtelefonsystem baserat på IP-kommunikation från COBS till Norra Länken, norra Europas största vägtunnelprojekt.

Hög trafiksäkerhet är ett krav i de långa berg- och betongtunnlarna. Om en olycka skulle inträffa ska det vara enkelt att sätta sig i säkerhet. 

ISG är specialiserade på digital bildhantering och intelligent video och står även för leverans av kameror och kamerasystem för både tunnel och ytvägnät. 


Norra Länken kommer att ha sammanlagt cirka 100 utrymningsvägar med max 150 meters mellanrum. Varje utrymningsväg har ett hjälprum med utrustning för brandsläckning, samt hjälptelefon direktuppkopplad till trafikledningscentralen.IP150 ip65


Totalt 250 hjälptelefoner kommer att levereras till telefonsystemet i Norra Länken. Till detta valde man IP150 från COBS som är en extremt robust IP-telefon och som utan problem kan placeras utomhus tack vare sitt vädersäkra och vandalskyddade hölje.


I princip ingenting kan skada IP150 - inte luftfuktighet, inte vatten, inte ens damm eller mekanisk åverkan. Höljet, som är certifiertat enligt IP65, är tillverkat i en robust och stark plast och till och med resistent mot syror.

 
Det avancerade kommunikationssystemet, främst bestående av redundant centralutrustning och hjälptelefoner, kommer att möjliggöra kommunikation mellan de olika utrymmena i tunneln direkt med Trafikverkets befintliga växel i Trafik Stockholm. Telefonanläggningen är uppbyggt med redundans så att fel inte ska påverka möjligheten att kommunicera vid behov. Trafikanterna får stor trygghet i vetskapen om att det vid akuta behov alltid finns direkta kontaktvägar med världen ovanför.

 

Hela systemet övervakas i realtid, och avancerad mjukvara för att testa varje ansluten telefon ingår också i leveransen från ISG. Hela systemet som levereras till kunden är otroligt säkert och avancerat. "Vi på COBS är naturligtvis stolta över att få leverera system och utrustning till ett så stort och nationellt viktigt projekt", säger Sören Erlandsson VD på COBS AB.

Antal       Artikel     Beskrivning
110 IP150  IP-baserad nödtelefon
2 IP222  IP-baserad kontorstelefon
IP6010  Gateway (upp till 3020 anknytningar)
IP305  Gateway (upp till 50 anknytningar) 
 

ISG arbetar just nu med att leverera COBS hjälptelefoner IP150 till ett kraftfullt och heltäckande telefonsystem i Norra Länken, norra Europas största vägtunnelprojekt. ISG är specialiserade på digital bildhantering, intelligent video och integrerade systemlösningar och står även för leverans av kameror och kamerasystem för både tunnel och ytvägnät. Hög trafiksäkerhet är ett krav i de totalt 11 km långa berg- och betongtunnlarna. Om en olycka skulle inträffa ska det vara enkelt att sätta sig i säkerhet. 
 
Det finns sammanlagt cirka 100 utrymningsvägar och det är aldrig längre än 150 meter mellan dessa. Varje utrymningsväg har ett hjälprum med utrustning för brandsläckning, samt hjälptelefon direktuppkopplad till trafikledningscentralen.
 
Totalt 250 hjälptelefoner kommer att levereras till telefonsystemet i Norra Länken. Till detta valde man IP150 från COBS som är en extremt robust IP-telefon och som kan placeras utomhus tack vare sitt vädersäkra och vandalskyddade hölje. Ingenting kan skada IP150 - inte luftfuktighet, inte vatten, inte ens damm eller mekanisk åverkan. Höljet, certifiertat enligt IP65, är tillverkat i en robust och stark plast och är t.o.m. resistent mot syror.
 
Telefonsystemet, främst bestående av centralutrustning och hjälptelefoner, kommer att möjliggöra kommunikation mellan de olika utrymmena i tunneln direkt med Trafikverkets befintliga växel i Trafik Stockholm. Telefonanläggningen är uppbyggt med redundans så att fel inte ska påverka möjligheten att ringa vid behov. Trafikanterna får stor trygghet i sin vetskap om att det vid akuta behov alltid finns direkta kontaktvägar med världen ovanför.

 

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
Girovägen 13
SE-175 62 Järfälla
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English