• skola 1

  • skola 2

skola 5

För både kris & vardag

IP högtalare för dagliga allanrop, för in- & utrymningsmeddelanden i en nödsituation och för musik samt rastsignal

skola 4

Extra hög ljudstyrka

Hornhögtalare med hög ljudvolym och tydligt ljud för bästa möjliga hörförståelse även i bullriga miljöer och utomhus

skola 6

Enkelt användande

Lättanvända apparater för högtalarutrop till högtalare i zoner eller till samtliga. För att ringa och se systeminformation. Allt från en enhet

skola 8

Trygghet redan vid entrén

Vandalsäker porttelefon med god ljudkvalitet. Fungerar som ett skyddande skal och möjliggör fjärröppning av dörrar.

Lösningar - Skola

Skolkommunikation med fokus på säkerhet

Allt fler diskuterar säkerhetsåtgärder för våra skolor. Funktioner som talad in- och utrymning, låsta dörrar och övervakningskameror är vanliga samtalsämnen och bidrar alla till att öka säkerheten. Att säkerställa att skolan har ett system för kriskommunikation är ett viktigt steg för att skapa en trygg tillvaro för elever, personal och besökare. Vi erbjuder allt från enkla lösningar för in- och utrymning till effektiva interntelefonilösningar och avancerade säkerhetslösningar.

Skolsäkerhet idag

Vår erfarenhet är att är att de flesta skolor inte har någon effektiv lösning för att snabbt nå samtliga i en händelse av kris. Att författa samt att läsa krismedelanden är inte tidsoptimerat och effektivt. Vem har sinnesro att låsa upp mobilen, öppna rätt app och därefter författa ett meddelande, samtidigt som en potentiell gärningsman redan är i skolbyggnaden? Alla som är i byggnaden nås dessutom inte med denna lösning, och mottagandet av krismeddelandet sker på mottagarens villkor. Det är inte effektivt eller säkert i en nödsituation.

Vad är skolsäkerhet?

COBS lösningar för skolsäkerhet gör att avsändaren alltid har full kontroll över vem som får nödmeddelandet och när. I en situation med pågående dödligt våld eller hot gör vår lösning att elever, personal och besökare nås av rätt högtalande nödmeddelande genom att enbart lyssna. Det sker i realtid och utan interaktion - snabbt, effektivt och tydligt! Detta spar tid, och tid är det som är kritiskt i en nödsituation. Det här är skolsäkerhet enligt vår mening!

Mervärde

COBS kommunikationslösning är ett effektivt hjälpmedel i vardagen. Internsamtal görs snabbt och enkelt mellan kollegor inom hela eller valda delar av skolan, oavsett om skolan består av en eller flera byggnader. Det är tidsbesparande och smidigt utan att personalens fokus på undervisningen flyttas mer än nödvändigt. En lösning med ett stort mervärde för alla parter.

  marine inrymning  skola utrymning  skola utestängning  skola daglig kommunikation

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
Girovägen 13
SE-175 62 Järfälla
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English