Nyheter

Ledig tjänst på COBS - Exportsäljare

 exportsäljare 02


På jakt efter RÄTT arbetsgivare?

Vi på COBS kan erbjuda dig en arbetsplats där du får ett varierat arbete som omfattar telekomlösningar, systemintegrationer och framförallt internationell B2B försäljning. Vårt huvudkontor i Göteborg förstärker nu säljavdelningen och vi söker därför en exportsäljare.

Mer om tjänsten

Du kommer få ansvar för vår internationella B2B försäljning. Detta primärt hos våra befintliga distributörer och återförsäljare i Europa, men i din roll ligger även delaktighet i definiering av nya internationella kunder/marknader. Som exportsäljare hos oss kommer du tillsammans med vårt säljteam tillgodose våra kunders behov av tillförlitliga produkter som ökar deras samordning, mobilitet och personsäkerhet. Detta kräver god lösningsförståelse och det är därför viktigt att du är trygg i, samt kan sätta dig in i kundernas behov och bemöta dessa med lämplig systemlösning ifrån oss på COBS.

Tidigare branscherfarenhet av systemlösningar inom vård-, säkerhet och/eller sjukvård är därför meriterande.
Med utgångspunkt från vårt huvudkontor i Göteborg arbetar du i nära samarbete med marknadsavdelning, vår sälj- och kundsupport samt övriga säljare för att öka tillgängligheten av våra produkter och därmed tillväxten. Visst resande ingår naturligt i tjänsten.

Kvalifikationer:

  • God teknisk kunskap/förståelse inom radio-, telekomsystem och IT
  • Tidigare dokumenterad försäljningserfarenhet
  • B-körkort
  • Svenska och engelska helt obehindrat i tal och skrift

Meriterande dock ej ett krav:

  • Branscherfarenhet
  • Ytterligare språkkunskaper
  • Erfarenhet av projektledning

Din Profil

Vi hoppas och tror att du, likt nya kollegor, är en tekniskt nyfiken person med stort eget driv att självständigt lära dig nya saker.
För att lyckas väl i rollen ser vi att du:

  • Gillar internationella kontakter samt har vana av B2B försäljning internationellt
  • Är ansvarstagande, driven och även strukturerad
  • Har teamkänsla, men också förmågan att arbeta självständigt under eget ansvar driva affärer

Våra systemlösningar används i känsliga miljöer och därför är en förutsättning för anställning hos oss att du som sökande (utifrån utdrag ur belastningsregistret) blir godkänd för att arbeta med skyddsobjekt. 

Ansökan

Är du intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Dreamwork.
Du är välkommen att söka tjänsten via Dreamworks hemsida www.dreamwork.com med bifogat CV och personligt brev.
Vi bearbetar inkomna ansökningar löpande. Tillträde enligt överenskommelse.
Vi har dessvärre inte möjlighet att ta emot ansökningar via email.
Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Petra Axvigg på 031-10 98 01, alternativt Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

COBS får ny VD

Efter över 10 år på VD-posten väljer Sören Erlandsson att lämna COBS och Lagercrantz Group har nu utsett Staffan Örnbratt till ny VD för bolaget.

staffan ornbrattStaffan har en lång och omfattande karriär inom branschen med stor erfarenhet av ledarskap, marknadsföring, produkt- och affärsutveckling. Han kommer senast från uppdraget som sälj/marknadsansvarig på SAAB Public Safety & Security. Dessförinnan var Staffan verksam på Ascom i 18 år, och har där bland annat haft ledande roller inom produktledning och marknadsföring, samt drivit lösningsförsäljning i Europa, Nordamerika, MEA och Asien.

Lagercrantz har aktivt jobbat på att hitta rätt profil för uppdraget som VD på COBS, och känner nu att de verkligen kommit i mål med detta! ”Vi är otroligt nöjda med rekryteringen av Staffan, som kommer med lång och gedigen branscherfarenhet”, säger Daniel Reithner, Divisionschef Communications, Lagercrantz Group AB.

Med Staffan får COBS in en bred kompetens som stärker företagets förmåga att utveckla nya affärsområden och marknader. Staffan tillträder tjänsten 1 november och han ser fram emot uppdraget och de nya utmaningar som väntar.

”Jag är enormt glad att ha fått denna möjlighet i min karriär och ser med stor förväntansfullhet fram emot att tillsammans med det gedigna och professionella teamet på COBS, leda och utveckla verksamheten vidare. Med COBS starka produktportfölj och fokuserade kunskap inom tillförlitliga mobilitetslösningar för ökad trygghet och effektivitet finns stor potential för företaget att bli ännu starkare. Jag ser nu fram emot att träffa kunder och samarbetspartners, både nya och existerande för att vidareutveckla verksamheten på både den nordiska och den globala marknaden”.

 


COBS AB som är en del av Lagercrantz Group har med över 40 års erfarenhet specialiserat sig på larm och kommunikationslösningar med syftet att skydda personal i utsatta miljöer. Hög säkerhet, upptid och tillgänglighet gör att produkterna passar utmärkt för verksamheter som kräver stabil och välbeprövad teknik. Lösningarna som COBS levererar har flexibilitet och skalbarhet, och är byggda på öppna koncept för maximala integrationsmöjligheter mot andra system, vilket kan resultera i både ökad trygghet och effektivitet på fler arbetsplatser.

Lagercrantz Group är en värdeskapande teknikgrupp inom B2B som erbjuder egna produkter och produkter från ledande leverantörer. Koncernen består av ett 50-tal företag, som alla fokuserar på mervärde i nischer, d v s att erbjuda specifik teknik till specifika kunder på specifika marknader.

 

För ytterligare information, kontakta:

Daniel Reithner, VP Communications Lagercrantz Group AB

+46 76 762 6314
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

Intelligent kommunikation som låter dig höra, höras och förstås


IC-EDGE ersätter Pulse

IC-EDGE är Zenitels nya stora satsning på ett modernt och serverlöst kommunikationssystem över IP med hörbarhet och hörförståelse i toppklass, smidig 3e partsintegration och som är enkel att konfigurera och komma igång med.

ICX-5ICX 500 jpg00 ersätter Alphacom XE1

ICX™ är den nya plattformen för intelligent kommunikation som möjliggör sömlös integration lokalt eller i molnet
Plattformen är efterföljaren till stabila och säkra AlphaCom XE1 med bland annat ännu högre prestanda och säkerhet. ICX-500 är ett interkomsystem som är otroligt flexibelt och anpassningsbart som dessutom är lätt att använda.
ICX™ erbjuds i 2 alternativ med samma funktionalitet:

• ICX-500 Intelligent Gateway

ICX-500 är en integrerad, intelligent kommunikationsgateway som förbinder människor, kopplar samman utrustning och integrerar system på ett oöverträffat vis med särklassig skalbarhet, stabilitet, interopabilitet samt administration. 

• ICX-Core

Mjukvara för att köra ICX™ på en virtuell server.
Mjukvaran erbjuder exakt samma funktioner som ICX-500 och är speciellt framtagen för att köras i virtuell miljö.  

 zenitel ic edge 01

Några av huvudegenskaperna:

• Enheltig hantering
• Integrerad syber secyrity – Trusted platform
• 4-kärnig processor – kraft när det behövs
• Upp till 552 IP apparater per nod
• Solid hårdvara utan rörliga delar
• Interopabilitet via industristandarder
• Integration mot många ceritifierade plattformar
• Naturligt stöd för API och molntjänster

 

Hör av dig till oss så berättar vi mer! Tel. +4686211672   E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 


 

COBS Sociala Media

linkedin rundfacebook rundyoutube rundinsta rund

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
Girovägen 13
SE-175 62 Järfälla
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English