Nyheter

COBS introducerar PAF+, en ny larmsändare med detektering av fallolyckor

 PAF

Enligt Socialstyrelsen så omkommer varje år drygt 1 000 personer på grund av fallolyckor, det är dubbelt så många som förorsakas trafiken. Cirka 69 000 personer faller så pass illa att de behöver läggas in på sjukhus för vård.

Fallolyckor kan förhindras och det ekonomiska underlaget är stort och resurserna inom sjukvården blir allt mer begränsade.

Självklart är de förebyggande aktiviteterna absolut viktigast. Såsom att man får rätt kost, motion och har hälsa men även möjligheten för brukaren att kunna kontakta och få hjälp av närmast tillgängliga vårdgivare och att om nu olyckan ändå skulle inträffa. Att man då snabbt blir upptäckt och därmed minskar onödig oro och lidande.

Med COBS nya PAF+ larmsändare ges den möjligheten att utöver knappen med manuell aktivering även få automatiskt sensorlarm vid hårda fall. Detta minimerar risken att en brukare lämnas utan uppsyn. Målgruppen är bland annat äldre, brukare med Parkinsons sjukdom och personer med generellt nedsatt rörlighet.

PAF+ är en integrerad enhet i COBS systemlösning med möjlighet att koppla och presentera larmen på t.ex. en Android eller iOS enhet (via COBS Mobile App), en PC display eller på DECT telefon. Möjligheterna är många och kan anpassas till önskad funktionalitet på specifikt boende.

Hur fungerar det

PAF+ är specifikt utvecklad för att upptäcka hårda fall, i situationer där t.ex. brukaren inte själv kan trycka på knappen efter fallet, alternativt:
• Halkar och faller bakåt
• Fall på grund av medvetslöshet
• Snubblar på föremål och faller framåt

i en händelse av ett fall kommer PAF+ att detektera och skicka larm till ansvarig personal på vårdavdelningen. Notera att mjuka fall som begränsas av ett hindrande föremål eller att användaren fångar upp sig själv inte kommer att detekteras av PAF+. Användaren kan dock alltid skicka larmet manuellt med en knapptryckning.

Dessutom skickar PAF+ olika larmtyper, t.ex. användarlarm, låg batterinivå eller programmerbart autotestlarm, vilket gör det lättare för larmmottagaren att identifiera orsaken till larmet och agera därefter.

Tack vare COBS dubbelriktade radiokommunikation kan brukaren se att larmet gått iväg till vårdgivaren och därmed känna sig lugn.

larm PAF

Observera att vi från och med 1 januari 2021 även sänkt priserna de bärbara larmsändarna PAT, PAT+ och PAL+ med upp till 25%.  

Art. Nr.

Beskrivning

9009746 PAT larmsändare
9009747 PAT+ larmsändare med utbytbart batteri
9009748 PAL+ larmsändare med positionering och utbytbart batteri
9009766 PAF+ larmsändare med fallsensor och utbytbart batteri

Kontakt

Om du har några frågor eller vill veta mer om COBS lösningar, vänligen kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Ledig tjänst som säljare/affärsutvecklare på COBS

Ny tjanst 2

COBS expanderar och nu söker vi dig som vill vara med att säkra COBS fortsatta framgång och ta täten som vår nya säljare / affärsutvecklare med fokus på vårdsektorn. Detta är en unik chans och för rätt person får du vara högst delaktig i att forma företagets framtida avtryck på kartan.

Mer om tjänsten hittar du hos vår rekryteringspartner Friday Tech Recruitment och du är välkommen att kontakta Rebecka Forsman som är rekryteringsansvarig för denna tjänst.

COBS introducerar AMiE

COBS introducerar AMiE (Advanced Mobile Intelligence for Enterprises) som är en ny administrationsplattform med övervakning av funktionalitet och samtalsprestanda inom COBS DECT och VoWiFi system.

AMiE  är specifikt anpassad för att hjälpa företag och organisationer som vill försäkra tillförlitlighet och effektivitet i en högpresterande mobiltetsplattform. Om hög talkvaltet och tilllförlitlig dataöverföring till mobila appar är viktigt inom din organisation så skapar AMiE från COBS en mycket robust trådlös kommunikationsplattform för det. 

AMiE presenterar systemets status, kan automatgenerera notifieringar och grafiskt visualisera ett kvalitetsvärde för varje telefon och varje accesspunkt under pågående samtal. Detta gör att man på ett enkel och proaktivt sätt identifierar problemområden i t.ex. radiotäckning ellr problem med appar som utnyttjar processor eller batteri orimligt mycket. AMiE presenterar även batteristatus och antalet laddcykler som varje individuellt batteri genomgått. Detta ger en mycket effektiv batterihantering.

AMIE 2

AMiE möjligör fjärrledes konfiguration och mjukvaruuppgradering vilket gr en snabbare service till slutanvändarna och sparar både servicekostnader och resurser.

AMiE är tillgängligt och kan adderas till COBS IP-DECT system samt till vårt sortiment av professionella VoWiFi- och LTE-enheter i Versity 92xx, 05xx oxh 96xx-serien.

COBS ligger i framkant inom mobilitet inom företag och organisationer med förmågan att stödja versksamhetskritisk kommunikation genom att övervaka användarupplevelsen i det trådlösa nätverket och på så sätt säkerställa optimal anslutning. 

Kontakta gärna Gunnar Ekedahl eller Ulf Valinder, säljare på COBS för att höra mer.

Gunnar Ekedahl | 0706-353 234 | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Ulf Valinder | 070-635 38 65 | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

COBS Sociala Media

linkedin rundyoutube rund

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
Girovägen 13
SE-175 62 Järfälla
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English