Nyheter

COBS Nytt Juni 2018

 

Semestern närmar sig!

Nu är det snart dags för semester för de allra flesta, hoppas att ni redan hunnit njuta lite av sommaren! Vi vill uppmärksamma er på att vår leveransavdelning håller stängt under veckorna 29-30. Tänk därför på att lägga beställningar i tid :)

 


 

Sveriges bästa rederi valde SMART1

För att säkra upp larm och trådlös telefoni på kryssningsfartyget M/S Birka tog Rederi Eckerö hjälp av Zenitel. De valde SMART1 och därmed en framtidssäker trådlös telefoni- och larmplattform.

 

Läs mer

 


 guards ptt

Nya funktioner i SMART1

Push to Talk (PTT) är den snabbaste och effektivaste metoden för att nå en grupp av människor samtidigt med information. Nu är funktionen äntligen releasad!

Chatta med dina kollegor! Ibland är det smidigast att kommunicera via chatt. Nu finns äntligen funktionen även i SMART1, precis som det ska vara i ett modernt kommunikationsredskap!

 


 onguard logo

OnGuard integrerat i CMS!

Lenel On-Guard är ett överordnat system för larminsamling och larmpresentation. CMS integrerar med On-Guard via en inbyggd plugin i Lenel On Guard och via en IP-förbindelse med CMS.

Syftet är att i On-Guard kunna ta emot larm och meddelanden från bärbara/portabla enheter såsom DECT telefoner, pagers och larmsändare. Fungerar med i princip alla produkter anslutna via CMS. Läs mer

 


 fingerprint lte

Komplettera din IP-Verso med en fingeravtrycksläsare!

Öppna dörren med ditt finger.

Modernt, snyggt och säkert. Att läsa av fingeravtrycket är både coolare och säkrare än att ha en kod.

 


 

Porttelefon via 4G (LTE) nätet

LTE Verso är en porttelefon som använder sig av mobilnätet. Precis som syskonen i Verso familjen är den modulär och kan kompletteras med alla befintliga moduler.

LTE Verso ger ännu mer frihet, har hög säkerhet och hållbarhet - ett utmärkt val där det är svårt att dra fram kablage. En inbyggd antenn döljs i ett av modulfacken men kan också kompletteras med en yttre antenn om mottagningsförhållandena är lite sämre.

 

 


 ulf

Välkommen Ulf!

Ulf Valinder är nya säljaren på COBS! Ulf har lång erfarenhet inom telefonibranschen och kommer primärt att arbeta med försäljning av våra telekom & säkerhetsprodukter. Har ni frågor gällande våra produkter eller vill komma i kontakt med Ulf så nås han på:

+46 31 33 33 845 eller ulf.valinder [a] cobs.se

 


 

Sveriges bästa rederi väljer SMART systemet för kommunikation ombord på M/S Birka

 

birka

Birka Cruises blev vinnare av Grand Travel Awards som årets rederi! För att säkra upp larm och trådlös telefoni på kryssningsfartyget M/S Birka tog Rederi Eckerö hjälp av Zenitel som är extremt duktiga på kritisk kommunikation och specialiserade inom marina segmentet. De valde SMART1 och därmed en framtidssäker trådlös telefoni- och larmplattform.


Ombord på ett fartyg är hög säkerhet, bra kommunikation och timing extra viktigt. På ett fartyg som M/S Birka samsas en rad olika verksamheter som hotell, restaurang, nattklubb, affärer, maskindrift & väktare om vart annat. Det är en verksamhet som aldrig sover och som kräver tillgänglighet 24 timmar om dygnet. Pålitlig och smart kommunikation är helt enkelt en avgörande faktor.

"Med SMART systemets dedikerade och störningsfria frekvensband kan man känna sig trygg. Att skapa ett väl fungerande trådlöst system i en miljö av stål har vi gjort många gånger tidigare men är alltid en krävande utmaning som varit extra nyttig för oss i detta skede. Nu känner vi att vi når upp till de höga krav som både vi och kunden ställer på driftsäkerhet och tillgänglighet ombord på M/S Birka. Vi på COBS vill också passa på att tacka alla inblandade i detta fantastiska projekt framförallt hos Rederi AB Eckerö & på Birka men även hos vår partner Zenitel för deras fantastiska insatser", Sören Erlandsson VD på COBS.


Ersätter personsökare och fasta larmknappar
​SMART1 är utrustad med avancerade larmfunktioner och en unik toppdisplay och ersätter de personsökare som man använt ombord tidigare. Ombord på Birka är både brandlarm och sprinklerlarm integrerade och personalen får direkt och tydligt meddelande vid händelser och tack vare detta kan onödig tid sparas.
”Vi har samarbetat med COBS i många år och deras nya system har tilltalat oss ända från början då vi fick höra talas om det. Vi är glada att få varit med och påverka och bidra till en så lyckad implementering", säger Jörgen Berggren som är solution manager på Zenitel.


Fler funktioner & öppna möjligheter i en robust enhet
Med SMART1 kan du skicka textmeddelanden, ta emot samtal, mail eller kommunicera via den inbyggda komradiofunktionen ”Push To Talk”. Ringa och ta emot samtal, kontakta bryggan, få högtalande utrop, eller titta på bild från övervakningskamera direkt i telefonen. Tack vare möjligheten att kunna sköta många funktioner från en och samma enhet så kan arbetet effektiviserats och miljön bli tryggare.

”Nytänkandet inom SMART systemet innebar lösningar på de svårigheter vi stött på i den krävande miljön på fartygen. Säkerheten och utvecklingen av helhetslösningen var avgörande i vårt val”, säger Kenneth Påvall, IT-infrastrukturchef på Rederi AB Eckerö.

 Rederi AB Eckerö

​Rederiaktiebolaget Eckerö är moderbolag i Eckerökoncernen. Koncernen bedriver passagerar- och bilfärjetrafik på Ålands hav i Eckerö Linjen och på Finska viken i Eckerö Line, kryssningstrafik mellan Stockholm och Mariehamn i Birka Cruises samt sköter transporter för exportindustrin mellan Finland/Sverige och kontinenten i Eckerö Shipping (ex. Birka Cargo). Totalt ingår 5 fartyg i flottan. Koncernen bedriver även busstrafik på Åland i Williams Buss.

Zenitel
​Zenitel har sitt fokus på Secure Communication Systems (SCS), utvecklar och säljer egna intercom och PA-system. Zenitel levererar även 2-vägs radiosystem och är ett av få företag på marknaden som kan leverera helt integrerade kommunikationsplattformar som inkluderar intercom, PA-system och 2-vägs radio.

 

COBS Nytt Januari 2018

 

Lounge Event förr veckan - MVTe nästa!loungeevent mvte

 

Våra lösningar används idag inom många olika segment och anpassas efter varje kund.

Förra veckan deltog vi på Lounge Event - en mässa för framtidens hotell, nästa vecka är det dags för Mötesplatsen för välfärdsteknologi och e-hälsa inom vård & omsorg.


SMART1 Telefonboksmart kontakter


Flexibiliteten ökar! Nu går det lägga in personliga telefonböcker på varje SMART1 -användare. De olika kontaktlistorna knyts till rätt person i SMART Manager, och användarna får därmed alltid upp sina egna kontakter vid inloggning i telefonen.


Perfekt för verksamheter där anställda arbetar i skift och använder samma telefon. Varje användare kan ha flera egna eller gemensamma telefonböcker.

 


Nu kan du köra upp till 64 enheter i serverlöst lägeStentofon pulse


Stentofon Pulse är ett serverlöst och helt IP-baserat intercom system som nu utökat kapaciteten från 16 till 64 enheter !


Eftersom systemet inte kräver någon central server är det både installationsvänligt och ekonomiskt tilltalande för små till medelstora system . Anslut enheterna till nätverket, konfigurera via din browser och börja använda!

Mer om Stentofon Pulse

 


3 års garanti på 2N2n 3 year warranty


2N strävar precis som vi efter att kunden ska känna sig trygg med våra produkter. Därför har vi nu 3 års garanti på hela 2N sortimentet ! Gäller produkterna som säljs från och med nu.

 


Använd SMART1 som en enkel och snabb komradio

Kan man nå 1000 kollegor på en sekund? En enda knapptryckning och alla i din grupp hör dig direkt... Du har väl inte missat att SMART1 har inbyggd PTT-funktion! Push to Talk (PTT) är otroligt effektivt för att snabbt nå ut med ett meddelande till en grupp människor - perfekt för mobil personal som jobbar i team över stora ytor eller i olika byggnader


 

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
Girovägen 13
SE-175 62 Järfälla
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo