Nyheter

Handenheter med patientövervakning – en viktig del av verksamheten på NUS

Olika avdelningar har olika behov, det vet Annica Vermelin, medicinteknisk ingenjör på NUS, Norrlands Universitetssjukhus. Annica förvaltar bland annat övervakning på NUS och ser till varje avdelnings unika behov av kommunikationslösningar. På Neonatalvårdsavdelningen har man använt handenheter sedan 2018 och nu är det Strokeavdelningens tur att testa samma mobila patientövervakning.

 

Patienterna på intensivvårdsavdelningen behöver en sköterska vid sin sida så där fungerar Philips övervakningsmonitor perfekt, säger hon. Däremot finns det de avdelningar där sköterskor är mer på språng och där arbetet skulle kunna effektiviseras avsevärt om de inte behövde ta sig till en och samma övervakningscentral. Med det i åtanke köpte NUS in sina första Versity telefoner 2018 och de har inte ångrat sig en sekund. 

”Vi visste att vi ville åt CareEvent funktionen som Versity har via Philips. Sen behöver vi tåliga handenheter som klarar av tuffa miljöer. Visst, de är dyrare än en vanlig mobil men de går inte sönder. Vi har inte haft några problem med våra handenheter sen vi skaffade våra första för fyra år sedan. Däremot har en handenhet spårlöst försvunnit. Kanske åkte den med i tvätten!”

En handenhet som klarar av tuffa miljöer

Första avdelningen som fick Versity-mobilerna var Neonatala. På neonatalavdelningen har man varit väldigt restriktiv med att rengöra all utrustning långt innan Covid-19. Därför var det viktigt för dem att handenheterna skulle klara av att rengöras flera gånger dagligen, vilket de bevisligen gjort.

 Annica Vermelin

”Jag tror även att det är en fördel att Versity-telefonerna är något klumpigare än en vanlig smartphone. Jag upplever att personalen inte hanterar dem som en vanlig trådlös telefon som får ta ganska mycket. Med Versity handenheterna är man mer varsam.”

 

Strokeavdelningen näst på tur att få övervakning direkt i handenheten

Strokeavdelningen på NUS önskade att slippa övervakning via sin central. Sköterskorna är på språng och då är det effektivt att få larmen direkt i handenheten så att de kan prioritera sitt arbete bättre. Runt påsken i år fick de sina första handenheter och Annica har ännu inte hunnit kolla med dem hur det går.

”Jag tror det går bra. De som haft Versity tidigare är väldigt nöjda.”

9240

Annica säger att de framtidssäkrat kommunikationslösningen på Neonatalvårds- och Strokeavdelningarna. CareEvent funktionen som de har på sina Versity-mobiler är relativt ny och den är långt fram i vad sköterskorna behöver. Men självklart finns det alltid saker som man vill förbättra.

”Den dagen då man även kan kvittera larmen i handenheten skulle Versity bli ännu mer värdefull i arbetet här på sjukhuset.”

Är du intresserad av våra Versity-range smartphones? Kontakta våra säljare!

salesDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. +46 31 33 33 840

COBS förstärks med två nya medarbetare

Vi välkomnar två nya medarbetare till vårt team, Annette och Annica. De ska hjälpa oss i vårt fortsatta arbete att utveckla säkra trådlösa kommunikationslösningar som håller hög kvalitet och där kundens behov är i fokus. 

Annette N Annica

COBS erbjuder trådlösa kommunikationslösningar inom områden som kräver effektiv kommunikation för att upprätthålla hög säkerhet, trygghet och tillgänglighet. Vi ser det som extra viktigt att bygga upp och upprätthålla en nära kundrelation så att vi ständigt kan utvecklas. De faciliteter som är i behov av en smart kommunikationslösning har olika krav och vi är noga med att möta den efterfrågan vi ser inom de olika segmenten. 

 Annette som är vår nya säljare och affärsutvecklare inom vårdsektorn har bakgrund som produktspecialist för medicintekniska hjälpmedel inom kognition. ”Jag drivs av att bygga relationer med fokus på att förstå våra kunders nuvarande och framtida behov. Den här rollen passar mig perfekt och jag ser fram emot att lära känna våra kunder och hjälpa dem till fortsatt trygga arbetsplatser,” säger Annette. 

Annica Lövstad, vår nya marknadskoordinator, kommer senast från techbolaget Adnavem och går nu in i företaget med fokus på att nå ut till fler, hjälpa till att kartlägga kundernas behov och utmaningar och att stötta säljarna i deras arbete.  

Vill du komma i kontakt med oss? Annette och resten av säljteamet hjälper dig gärna. 

Annette Fast, Säljare Care på COBS AB

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Annica Lövstad, Marknadskoordinator på COBS AB

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

SMART1 från COBS blev precis lite smartare med Pie (dvs Android 9)

SMART1 Pie

Vår smarttelefon, SMART1, har ett flertal unika funktioner och fördelar jämfört med andra smarttelefoner, men även DECT telefoner, personsökare och kommunikationsradiosystem. Med SMART1 får du personlarm med noggrann positionering, Push-To-Talk (PTT) och mycket mer. Plattformen, infrastrukturen och handenheterna tillhandahåller ett fristående och kostnadseffektivt system med säkerställd radiotäckning och komplett funktionalitet som också helt ägs och kontrolleras av kunden. Just på grund av dessa egenskaper används SMART1 ofta i riskexponerade miljöer där personsäkerhet och tillförlitlighet till hela systemet är kritiska faktorer för såväl slutanvändarna som deras organisationer. SMART1 får ofta mycket positiva utmärkelser för sitt tydliga och användarvänliga gränssnitt samt dess unika funktionalitet vilket ofta är viktiga funktioner för exempelvis beredskapspersonal som snabbt behöver kunna hitta en kollega i nöd.

I en arbetsmiljö där pålitlig mobilkommunikation, personsäkerhet och arbetsflöde har högsta prioritet, kan SMART1 mycket väl vara det smartaste alternativet för dig.

Dessutom kommer SMART1 nu med Android 9, som ger en kraftfullare lösning och möjliggör för betydligt fler appar som gynnar användaren och den lokala organisationen med effektivare arbetsflöde.

Notera att SMART1 är kompatibel och nu fungerar i såväl COBS SMART som COBS CWS system samt även i Spectralinks olika DECT system.

COBS Sociala Media

linkedin rundyoutube rund

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English