Nyheter

Service Alert!

PAT PALDet har kommit till vår kännedom att vår leverantör minskat uteffekten på PAT, PAT+, PAL och PAL+ produkterna för att förlänga batterilivslängd och öka dess serviceintervall för batteribyten. Denna ändring skedde redan med start i produktion maj 2017.

Trots att radiotäckningen påverkas minimalt för larmknapparna, ber vi Er tillse fullgod täckning på de installationer där radiotäckningsmätningen tidigare utförts på ett sparsamt sätt och med de äldre enheterna som hade den högre uteffekten (dvs. täckning verifierad med enheter tillverkade före maj 2017) och där enheter senare kompletterats och / eller ersatts.

Observera att endast system med gles täckningsplanering påverkas av denna uteffektsminskning.

Har man vid projektering och radiomätning försäkrat sig om normal överlapp av radiotäckning så bör inte denna sänkning av uteffekt påverka funktionen.


 

COBS får ny VD

Efter över 10 år på VD-posten väljer Sören Erlandsson att lämna COBS och Lagercrantz Group har nu utsett Staffan Örnbratt till ny VD för bolaget.

staffan ornbrattStaffan har en lång och omfattande karriär inom branschen med stor erfarenhet av ledarskap, marknadsföring, produkt- och affärsutveckling. Han kommer senast från uppdraget som sälj/marknadsansvarig på SAAB Public Safety & Security. Dessförinnan var Staffan verksam på Ascom i 18 år, och har där bland annat haft ledande roller inom produktledning och marknadsföring, samt drivit lösningsförsäljning i Europa, Nordamerika, MEA och Asien.

Lagercrantz har aktivt jobbat på att hitta rätt profil för uppdraget som VD på COBS, och känner nu att de verkligen kommit i mål med detta! ”Vi är otroligt nöjda med rekryteringen av Staffan, som kommer med lång och gedigen branscherfarenhet”, säger Daniel Reithner, Divisionschef Communications, Lagercrantz Group AB.

Med Staffan får COBS in en bred kompetens som stärker företagets förmåga att utveckla nya affärsområden och marknader. Staffan tillträder tjänsten 1 november och han ser fram emot uppdraget och de nya utmaningar som väntar.

”Jag är enormt glad att ha fått denna möjlighet i min karriär och ser med stor förväntansfullhet fram emot att tillsammans med det gedigna och professionella teamet på COBS, leda och utveckla verksamheten vidare. Med COBS starka produktportfölj och fokuserade kunskap inom tillförlitliga mobilitetslösningar för ökad trygghet och effektivitet finns stor potential för företaget att bli ännu starkare. Jag ser nu fram emot att träffa kunder och samarbetspartners, både nya och existerande för att vidareutveckla verksamheten på både den nordiska och den globala marknaden”.

 


COBS AB som är en del av Lagercrantz Group har med över 40 års erfarenhet specialiserat sig på larm och kommunikationslösningar med syftet att skydda personal i utsatta miljöer. Hög säkerhet, upptid och tillgänglighet gör att produkterna passar utmärkt för verksamheter som kräver stabil och välbeprövad teknik. Lösningarna som COBS levererar har flexibilitet och skalbarhet, och är byggda på öppna koncept för maximala integrationsmöjligheter mot andra system, vilket kan resultera i både ökad trygghet och effektivitet på fler arbetsplatser.

Lagercrantz Group är en värdeskapande teknikgrupp inom B2B som erbjuder egna produkter och produkter från ledande leverantörer. Koncernen består av ett 50-tal företag, som alla fokuserar på mervärde i nischer, d v s att erbjuda specifik teknik till specifika kunder på specifika marknader.

 

För ytterligare information, kontakta:

Daniel Reithner, VP Communications Lagercrantz Group AB

+46 76 762 6314
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

Intelligent kommunikation som låter dig höra, höras och förstås


IC-EDGE ersätter Pulse

IC-EDGE är Zenitels nya stora satsning på ett modernt och serverlöst kommunikationssystem över IP med hörbarhet och hörförståelse i toppklass, smidig 3e partsintegration och som är enkel att konfigurera och komma igång med.

ICX-5ICX 500 jpg00 ersätter Alphacom XE1

ICX™ är den nya plattformen för intelligent kommunikation som möjliggör sömlös integration lokalt eller i molnet
Plattformen är efterföljaren till stabila och säkra AlphaCom XE1 med bland annat ännu högre prestanda och säkerhet. ICX-500 är ett interkomsystem som är otroligt flexibelt och anpassningsbart som dessutom är lätt att använda.
ICX™ erbjuds i 2 alternativ med samma funktionalitet:

• ICX-500 Intelligent Gateway

ICX-500 är en integrerad, intelligent kommunikationsgateway som förbinder människor, kopplar samman utrustning och integrerar system på ett oöverträffat vis med särklassig skalbarhet, stabilitet, interopabilitet samt administration. 

• ICX-Core

Mjukvara för att köra ICX™ på en virtuell server.
Mjukvaran erbjuder exakt samma funktioner som ICX-500 och är speciellt framtagen för att köras i virtuell miljö.  

 zenitel ic edge 01

Några av huvudegenskaperna:

• Enheltig hantering
• Integrerad syber secyrity – Trusted platform
• 4-kärnig processor – kraft när det behövs
• Upp till 552 IP apparater per nod
• Solid hårdvara utan rörliga delar
• Interopabilitet via industristandarder
• Integration mot många ceritifierade plattformar
• Naturligt stöd för API och molntjänster

 

Hör av dig till oss så berättar vi mer! Tel. +4686211672   E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 


 

COBS Sociala Media

linkedin rundfacebook rundyoutube rundinsta rund

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
Girovägen 13
SE-175 62 Järfälla
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English