Nyheter

Produktnyhet: Säkrare kommunikation avgörande för vårdpersonalens trygghet

COBS header april min

Säkrare kommunikation avgörande för vårdpersonalens trygghet

Den arbetsmiljö som personal inom vård och omsorg befinner sig i idag innebär att smittorisken för COVID-19 är hög och man vill så långt det går undvika onödig kontakt. 

 "Vi har sett ökat behov av säkrare kommunikationslösningar för sjukvården, särskilt med tanke på den ökade smittorisken. En stor andel av vårdpersonalen har idag enbart tillgång till sin mobila enhet för akuta samtal, och behöver enklare medel att kommunicera med i kritiska och akuta situationer.” säger Gunnar Ekedahl på COBS.

Vi på COBS vill, precis som många andra aktörer, bidra till att förbättra situationen under den utmanande tid vi lever i just nu. Vårt bidrag är vår interkom/snabbtelefoni-lösning för kliniskt rena miljöer där samtal kan etableras och avslutas utan beröring med händern21236578204 75d7f0beac oa.

Vår snabbtelefonilösning är avsedd att enkelt kunna installeras av vårdpersonalen på mindre än 1 minut. För att klara verksamhetens höga krav på säkerhet, är apparaten kemikalieresistent, har en antibakteriell front och är avtorkningsbar. Med en armbågskontakt/fotpedal som tillval kan uppringning och samtal ske utan handberöring, för extra hög säkerhet.

Utanför den kliniska miljön kan den befintliga telefonilösning på ex sjukhuset användas. Finns inte den möjligheten har vi både fasta och bärbara svarsapparater. Även i denna miljö kan armbågskontakt / fotpedal användas.

Kort och gott erbjuder vi kommunikationslösningar med hög ljudkvalitet och enkelt handhavande som är anpassade för miljön där den ska användas.

Kontakta gärna Gunnar Ekedahl eller Ulf Valinder, säljare på COBS för att höra mer.

Gunnar Ekedahl | 0706-353 234 | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Ulf Valinder | 070-635 38 65 | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ta hand om er!

COBS får ny VD

Efter över 10 år på VD-posten väljer Sören Erlandsson att lämna COBS och Lagercrantz Group har nu utsett Staffan Örnbratt till ny VD för bolaget.

staffan ornbrattStaffan har en lång och omfattande karriär inom branschen med stor erfarenhet av ledarskap, marknadsföring, produkt- och affärsutveckling. Han kommer senast från uppdraget som sälj/marknadsansvarig på SAAB Public Safety & Security. Dessförinnan var Staffan verksam på Ascom i 18 år, och har där bland annat haft ledande roller inom produktledning och marknadsföring, samt drivit lösningsförsäljning i Europa, Nordamerika, MEA och Asien.

Lagercrantz har aktivt jobbat på att hitta rätt profil för uppdraget som VD på COBS, och känner nu att de verkligen kommit i mål med detta! ”Vi är otroligt nöjda med rekryteringen av Staffan, som kommer med lång och gedigen branscherfarenhet”, säger Daniel Reithner, Divisionschef Communications, Lagercrantz Group AB.

Med Staffan får COBS in en bred kompetens som stärker företagets förmåga att utveckla nya affärsområden och marknader. Staffan tillträder tjänsten 1 november och han ser fram emot uppdraget och de nya utmaningar som väntar.

”Jag är enormt glad att ha fått denna möjlighet i min karriär och ser med stor förväntansfullhet fram emot att tillsammans med det gedigna och professionella teamet på COBS, leda och utveckla verksamheten vidare. Med COBS starka produktportfölj och fokuserade kunskap inom tillförlitliga mobilitetslösningar för ökad trygghet och effektivitet finns stor potential för företaget att bli ännu starkare. Jag ser nu fram emot att träffa kunder och samarbetspartners, både nya och existerande för att vidareutveckla verksamheten på både den nordiska och den globala marknaden”.

 


COBS AB som är en del av Lagercrantz Group har med över 40 års erfarenhet specialiserat sig på larm och kommunikationslösningar med syftet att skydda personal i utsatta miljöer. Hög säkerhet, upptid och tillgänglighet gör att produkterna passar utmärkt för verksamheter som kräver stabil och välbeprövad teknik. Lösningarna som COBS levererar har flexibilitet och skalbarhet, och är byggda på öppna koncept för maximala integrationsmöjligheter mot andra system, vilket kan resultera i både ökad trygghet och effektivitet på fler arbetsplatser.

Lagercrantz Group är en värdeskapande teknikgrupp inom B2B som erbjuder egna produkter och produkter från ledande leverantörer. Koncernen består av ett 50-tal företag, som alla fokuserar på mervärde i nischer, d v s att erbjuda specifik teknik till specifika kunder på specifika marknader.

 

För ytterligare information, kontakta:

Daniel Reithner, VP Communications Lagercrantz Group AB

+46 76 762 6314
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

Intelligent kommunikation som låter dig höra, höras och förstås


IC-EDGE ersätter Pulse

IC-EDGE är Zenitels nya stora satsning på ett modernt och serverlöst kommunikationssystem över IP med hörbarhet och hörförståelse i toppklass, smidig 3e partsintegration och som är enkel att konfigurera och komma igång med.

ICX-5ICX 500 jpg00 ersätter Alphacom XE1

ICX™ är den nya plattformen för intelligent kommunikation som möjliggör sömlös integration lokalt eller i molnet
Plattformen är efterföljaren till stabila och säkra AlphaCom XE1 med bland annat ännu högre prestanda och säkerhet. ICX-500 är ett interkomsystem som är otroligt flexibelt och anpassningsbart som dessutom är lätt att använda.
ICX™ erbjuds i 2 alternativ med samma funktionalitet:

• ICX-500 Intelligent Gateway

ICX-500 är en integrerad, intelligent kommunikationsgateway som förbinder människor, kopplar samman utrustning och integrerar system på ett oöverträffat vis med särklassig skalbarhet, stabilitet, interopabilitet samt administration. 

• ICX-Core

Mjukvara för att köra ICX™ på en virtuell server.
Mjukvaran erbjuder exakt samma funktioner som ICX-500 och är speciellt framtagen för att köras i virtuell miljö.  

 zenitel ic edge 01

Några av huvudegenskaperna:

• Enheltig hantering
• Integrerad syber secyrity – Trusted platform
• 4-kärnig processor – kraft när det behövs
• Upp till 552 IP apparater per nod
• Solid hårdvara utan rörliga delar
• Interopabilitet via industristandarder
• Integration mot många ceritifierade plattformar
• Naturligt stöd för API och molntjänster

 

Hör av dig till oss så berättar vi mer! Tel. +4686211672   E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 


 

COBS Sociala Media

linkedin rundyoutube rund

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
Girovägen 13
SE-175 62 Järfälla
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English