Nyheter

Ledig tjänst på COBS - Ekonomiansvarig

gubbar i ring
COBS AB utvecklar och marknadsför professionella kommunikationssystem med fokus på personlig säkerhet samt övervakning av produktions- och anläggningstillgångar.

Vi har varit verksamt i ca 25 år på den svenska marknaden och marknadsfört kundanpassade lösningar för människor på arbetsplatser där hot kan förekomma och förekommer.

Vår vision är att vara en av de främsta aktörerna inom sina marknadssegment i Europa.

COBS affärsidé är att utveckla och marknadsföra kommunikationssystem för en trygg och säker tillvaro med omsorg för människor och egendom.

COBS mål är att genom lönsam tillväxt skapa ökad kundnytta, där företagets lösningar erbjuds kunderna och därigenom positivt bidrar till människors säkerhet, såväl som övervakning av produktionsutrustning och fast egendom.


Junior ekonom

Arbetsuppgifter
•    Löpande redovisning och ansvar för månads, kvartals och årsbokslut.
•    Rapportering moderbolag, Lagercrantzgruppen, vid månads, kvartals och årsbokslut. Rapportering sker i Cognos samt en del excelrapporter.
•    Årsredovisning K3 (mindre bolag) samt inkomsdeklaration.
•    Rapporter till myndigheter, skattadeklaration, intrastat, collectum m.m.
•    Diverse sammanställningar och kostnadsanalyser samt rutinbeskrivningar.
•    Driva och upprätta budgetsiffror till affärsplan.
•    Intrastatrapportering, en del tullfrågor och skattefrågor (nytt from juli 2017, kemikalieskatt).
•    Löner för 20 tjänstemän, tjänstebilar, provision och reseräkningar och det som tillkommer t.ex kontrolluppgifter mm.
•    Stötta vår VD med ekonomiska frågor, analyser samt medverka på ledningsgrupps- och styrelsemöten.
Då vi jobbar inom en koncern som är börsnoterade arbetar vi mot strikta deadlines för rapportering.


Profil

En person som talar och skriver flytande svenska och engelska. Som person vill vi ha någon som är prestigelös, ansvarsfull och noggrann. En person som gärna har ett driv och tar egna intiativ och inte är rädd för att hugga i där det behövs. Personen bör vara lite mer extrovert än introvert och våga säga vad man tycker i olika frågor, framförallt frågor som rör ekonomi och lön. Erfarenhet av internationell handel då kompetens inom moms, skatt och tull krävs.
System vi använder idag, Visma administration 2000, Hogia bokslut o skatt, Visma Lön 600 samt Cognos.

COBS Nytt Augusti 2017


Under nästa vecka pågår underhållsarbete av vår hemsida och den kan därför periodvis se lite annorlunda ut. Vi hoppas att detta inte ställer till med några problem.
Behöver du dokument från vår supportportal så se till att ladda hem dem redan nu. Är det något du undrar över så finns vi självklart som vanligt på mail och telefon :)


hshPIVOT:S blir larmmottagare i Region Halland

När Hallands Sjukhus Halmstad nyligen önskade investera i nya larmmottagare fick man möjlighet att under en tid testa PIVOT:S från COBS. WiFi-enheten uppfyllde sjukhusets förväntningar och är nu redo att köras i skarpa lägen!

 

Läs hela pressreleasen

 

Mer om PIVOT:S

 


pushtotalkGör dig hörd med Push-To-Talk

Telefonsamtal eller högtalande meddelanden via PA-system är inte alltid att föredra för interna meddelande inom ett team.

SMART1 har funktionen Push-To-Talk som är en direktlinje till dina kollegor. Genom en knapptryckning kan du snabbt nå ut till rätt grupp. Alla hör meddelandet samtidigt utan att man behöver vänta på att de ska plocka upp telefonen.

 

Läs mer...

 


speakDen enkla telefonen för det smarta systemet - SPEAK

SPEAK är avsedd för mobila användare i inomhusmiljö som primärt använder sin telefon för att ringa eller för att bli nådda...

Kombinera SPEAK med SMART1 så har du en komplett kommunikationslösning för alla typer av användare.

 

Mer information finns på vår hemsida

 

 


2n nyheterDu har väl inte missat nyheterna från 2N?

IP Intercom marknaden växer och vi har fått in flera intressanta nyheter från 2N.

IP Solo är en smidig porttelefon som passar utmärkt där man bara behöver en knapp och kamera. Kompakt, snygg och enkel - för den moderna villan eller ett mindre kontor!

Vi har också fått in Blåtandsläsare, fingeravtrycksläsare och touchskärmsmodul till IP-Verso, men även som fristående enheter.

 


 

PIVOT:S blir larmmottagare i Region Halland

hsh pivot


Hallands Sjukhus Halmstad är ett komplett akutsjukhus med specialistvård dygnet runt. När sjukhuset nyligen önskade nya larmmottagare till delar ur personalen valde man att testa PIVOT:S. WiFi-enheten uppfyllde sjukhusets krav och är nu redo att köras i skarpa lägen!


Med en design som passar sjukhusmiljön
PIVOT:S är designad för tuffa arbetsmiljöer med höga krav på tillförlitlighet. Med IP-64 klassning och specialglas tål den det mesta och håller i flera år till skillnad från många av dagens smartphones. En androidbaserad plattform gör att den är enkel att använda och man har tillgång till flertalet appar. PIVOT:S körs helt via WiFi och är smidig att integrera mot andra system som används i sjukhusets larm- och kommunikationslösning.


Modern teknik för kritiska larm
En grundprincip för all vårdverksamhet är att ge patienterna ett säkert och professionellt omhändertagande. Larmmottagare tillhör de viktigaste arbetsredskapen och höga krav ställs därför på driftsäkerheten. Hallands sjukhus jobbar systematiskt med patientsäkerhet och har system och rutiner för att minimerar risken för vårdskador.

”I Halmstad har man valt att enbart använda PIVOT:S som en larmmottagare, men förutom att ta emot och hantera larm är det självklart även möjligt att använda den för samtal, meddelanden, mail osv.” säger Claes Falk som är försäljningsansvarig på COBS AB.

 

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
Girovägen 13
SE-175 62 Järfälla
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo