• Start
  • Nyheter
  • SMART1 blir hjälpande arbetsredskap för personalen på Aleris Mjörnviksholm!

SMART1 blir hjälpande arbetsredskap för personalen på Aleris Mjörnviksholm!

Aleris Mjörnviksholm är ett vård- och rehabiliteringshem för vuxna personer med psykiska funktionshinder. Tillsammans med norska CareTech AS valde man nyligen att ta in SMART1 till personalen som ett hjälpande verktyg för larm och kommunikation.

Den tidigare lösningen hos Aleris Mjörnviksholm började gå ur tiden och kunde inte längre uppfylla verksamhetens behov. Vid valet av ett nytt system var det framför allt hanteringen av larm som stod i fokus, med viktiga önskemål och krav på funktioner som till exempel:

  • Att samtlig personal ska kunna skicka och ta emot larm
  • Att position för den som larmar ska framgå
  • Att kunna skicka två olika typer av larm från handenheten - bråklarm och överfallslarm, det senare med direkt koppling till larmcentral/vaktbolag
  • Att systemet ska vara integrerat med befintligt brandlarm
  • Att den som skickar ett larm ska få en kvittens på att larm gått iväg
  • Att kunna fjärrstyra systemet och därmed ha möjlighet att sköta uppdateringar på distans

SMART1 checklista funktionerCaretech AS utvecklar digitaliserad och behovsanpassad välfärdsteknologi inom vård och omsorg och förvärvades förra året av Aleris Omsorg AS. Aleris har sedan tidigare erfarenhet av lösningar från COBS och SMART systemet som är stabilt och säkert, anpassat till dagens teknik, blev snabbt ett intressant alternativ.

SMART1 är avsedd för inomhusbruk och kan användas både som larmmottagare, telefon och personsökare - ett perfekt verktyg i vård- och omsorgsmiljöer med flera olika typer av larm och höga krav på tillgänglighet. För att undvika störningar som kan förekomma i ett vanligt mobilnät kommunicerar SMART1 på ett dedikerat larmprotokoll. En Androidbaserad plattform tillsammans med WiFi gör att telefonen samtidigt kan hantera appar, precis som en traditionell smartphone.


Om Caretech AS
Care Tech AS förvärvades förra året av Aleris Omsorg AS, och företaget består av gamla Care Tech Norge och Arena Helse Innovasjon. Care Tech AS är ett norskt företag och är alltså inte associerat med det svenska företaget Care Tech AB.

COBS Sociala Media

linkedin rundyoutube rund

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English