• Start
  • Nyheter
  • System för inrymning installerat på skola i Göteborg, med interntelefoni som bonus!

System för inrymning installerat på skola i Göteborg, med interntelefoni som bonus!

landamäreskolan


Ett system för talat inrymningslarm var ett krav från Nya Landamäreskolan i Göteborg. Nokas teknik som fick uppdraget att leverera en säkerhetslösning till skolan valde COBS smarta system från Vingtor-Stentofon, som även kan användas för daglig kommunikation mellan skolans olika utrymmen.


Toppmoderna Landamäreskolan invigdes i november 2016 och här går 400 elever i årskurs f-3. Den nybyggda skolan är unik, består till 80 procent av trä och andra förnyelsebara material. Planlösningen är väldigt öppen, med mycket glas, öppna rum och inga korridorer.


Snabb och smidig information till hela eller delar av skolan

För att skapa en trygg miljö för elever, personal och besökare har det installerats ett högtalarsystem som kan nå alla utrymmen, och med hjälp av ett datasystem kan man enkelt låsa alla ytterdörrar. På utsidan av skolan har man övervakningskameror som ökar säkerheten och hornhögtalare med extra bra ljudvolym för att kunna nå ut och höras ordentligt även på skolgården. Systemet är inte bara en hjälp i nödsituationer, utan kan även användas dagligen för interntelefoni eller högtalande information som kan riktas till olika delar av skolan.

Intendent Susanne Arnudd gläds åt det nya systemet. "Det känns både tryggt och enkelt, och att vi dessutom kan använda det här för snabb, smidig kommunikation mellan klassrum och till rektorsexpedition är en riktig bonus!"


För kommunikation i kritiska situationer

COBS har sedan länge haft ett nära samarbete med Nokas Teknik, som är en totalleverantör av säkerhetslösningar. Systemen från Vingtor-Stentofon är speciellt anpassade för kritisk kommunikation och skräddarsys efter behov och önskemål.
”Det ska kännas tryggt att vistas i skolan, och vi uppmanar därför fler skolor att se över beredskapen och ta fram en genomtänkt plan för hur larm och kommunikation ska fungera. Kanske behöver man säkra upp med ett lokalt kommunikationssystem för kriskommunikation som är oberoende av Internet och publika telefonlinjer. Att agera snabbt i en nödsituation, och lita på att rätt information når alla på skolan skapar trygghet, och kan i extrema fall vara livsavgörande", säger Gunnar Ekedahl på COBS.

 

  • IMG_2606_500
  • IMG_2609_500
  • IMG_2628_500
  • IMG_2630_500

 

 

Taggar: skolkommunikation, , inrymning, , utrymning, , PA-system, , skolsäkerhet,

COBS Sociala Media

linkedin rundyoutube rund

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English