• Start
  • Nyheter
  • Ny lag om skatt på kemikalier i viss elektronik

Ny lag om skatt på kemikalier i viss elektronik


kemikalieskattMed anledning av den nya lagen om punktskatt på kemikalier i viss elektronik inträder en skattskyldighet för den som yrkesmässigt tillverkar, importerar eller från ett annat EU-land yrkesmässigt för in eller tar emot skattepliktiga elektronikvaror i Sverige.

Skattskyldigheten inträder dock vid olika tidpunkter beroende på om bolaget är s.k. godkänd som lagerhållare eller ej.

COBS såväl som våra återförsäljare berörs av denna punktskatt och COBS har blivit godkänd som lagerhållare. Det innebär att vi som godkänd lagerhållare är skatteskyldiga om inte nästa led också är godkänd lagerhållare.

Vi kommer att debitera våra kunder denna skatt på de produkter vi med bästa förmåga anser omfattas av denna punktskatt. De produkter som omfattas är i generella ordalag bärbara och fasta telefoner. Punktskatten redovisas på fakturan med en separat post då punkskatten tas ut baserat på nettovikt av produkt.

Med detta i beaktande ber COBS alla våra kunder i Sverige att förse oss med information om ni som kund, och del av försäljningsledet av skattepliktiga elektronikvaror,  är en godkänd lagerhållare.

I detta ärende önskar vi att ni kontaktar oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller via telefon till vår order avdelning 031-333 38 46.

COBS Sociala Media

linkedin rundyoutube rund

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English