• Start
  • Nyheter
  • Sveriges bästa rederi väljer SMART systemet för kommunikation ombord på M/S Birka

Sveriges bästa rederi väljer SMART systemet för kommunikation ombord på M/S Birka

 

birka

Birka Cruises flerårig vinnare av Grand Travel Awards som årets rederi! För att säkra upp larm och trådlös telefoni på kryssningsfartyget M/S Birka tog Rederi Eckerö hjälp av Zenitel, som är extremt duktiga på kritisk kommunikation och specialiserade inom det marina segmentet. De valde SMART1 och därmed en framtidssäker trådlös telefoni- och larmplattform.


Ombord på ett fartyg är hög säkerhet, bra kommunikation och timing extra viktigt. På ett fartyg som M/S Birka samsas en rad olika verksamheter som hotell, restaurang, nattklubb, affärer, maskindrift och väktare. Det är en verksamhet som aldrig sover och som kräver tillgänglighet dygnet runt. Pålitlig och smart kommunikation är helt enkelt en avgörande faktor.

"Med SMART systemets dedikerade och störningsfria frekvensband kan man känna sig trygg. Att skapa ett väl fungerande trådlöst system i en miljö av stål har vi gjort många gånger tidigare, men det är alltid en krävande utmaning som varit extra nyttig för oss i detta skede. Nu känner vi att vi når upp till de höga krav som både vi och kunden ställer på driftsäkerhet och tillgänglighet ombord på M/S Birka. Vi på COBS vill också passa på att tacka alla inblandade i detta fantastiska projekt, framförallt hos Rederi AB Eckerö och på Birka, men även hos vår partner Zenitel", Sören Erlandsson VD på COBS.


Ersätter personsökare och fasta larmknappar
​SMART1 är utrustad med avancerade larmfunktioner och en unik toppdisplay och ersätter de personsökare som tidigare använts ombord. På M/S Birka är både brandlarm och sprinklerlarm integrerade och personalen får ett direkt och tydligt meddelande vid eventuella händelser. På så sätt kan mycket tid sparas. 
”Vi har samarbetat med COBS i många år och deras nya system har tilltalat oss från det att vi fick höra talas om det. Vi är glada att få varit med och påverka och bidra till en så lyckad implementering", säger Jörgen Berggren som är Solution Manager på Zenitel.


Fler funktioner & öppna möjligheter i en robust enhet
Med SMART1 kan du skicka textmeddelanden, ta emot samtal, mail eller kommunicera via den inbyggda komradiofunktionen ”Push To Talk”, kontakta bryggan, få högtalande utrop, eller titta på bild från övervakningskamera direkt i telefonen. Tack vare möjligheten att kunna sköta många funktioner från en och samma enhet så kan arbetet effektiviseras och miljön bli tryggare.

”Nytänkandet inom SMART-systemet innebar lösningar på de svårigheter vi stött på i den krävande miljön på fartygen. Säkerheten och utvecklingen av helhetslösningen var avgörande i vårt val”, säger Kenneth Påvall, IT-infrastrukturchef på Rederi AB Eckerö.

 Rederi AB Eckerö

​Rederiaktiebolaget Eckerö är moderbolag i Eckerökoncernen. Koncernen bedriver passagerar- och bilfärjetrafik på Ålands hav i Eckerö Linjen och på Finska viken i Eckerö Line, kryssningstrafik mellan Stockholm och Mariehamn i Birka Cruises. De sköter även transporter för exportindustrin mellan Finland/Sverige och kontinenten i Eckerö Shipping (ex. Birka Cargo). Totalt ingår 5 fartyg i flottan. Koncernen bedriver även busstrafik på Åland i Williams Buss.

Zenitel
​Zenitel har sitt fokus på Secure Communication Systems (SCS) och utvecklar och säljer egna intercom och PA-system. Zenitel levererar även 2-vägs radiosystem och är ett av få företag på marknaden som kan leverera helt integrerade kommunikationsplattformar som inkluderar intercom, PA-system och 2-vägs radio.

 

COBS Sociala Media

linkedin rundyoutube rund

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English