• Start
  • Nyheter
  • COBS introducerar PAF+, en ny larmsändare med detektering av fallolyckor

COBS introducerar PAF+, en ny larmsändare med detektering av fallolyckor

 PAF

Enligt Socialstyrelsen så omkommer varje år drygt 1 000 personer på grund av fallolyckor, det är dubbelt så många som förorsakas trafiken. Cirka 69 000 personer faller så pass illa att de behöver läggas in på sjukhus för vård.

Fallolyckor kan förhindras och det ekonomiska underlaget är stort och resurserna inom sjukvården blir allt mer begränsade.

Självklart är de förebyggande aktiviteterna absolut viktigast. Såsom att man får rätt kost, motion och har hälsa men även möjligheten för brukaren att kunna kontakta och få hjälp av närmast tillgängliga vårdgivare och att om nu olyckan ändå skulle inträffa. Att man då snabbt blir upptäckt och därmed minskar onödig oro och lidande.

Med COBS nya PAF+ larmsändare ges den möjligheten att utöver knappen med manuell aktivering även få automatiskt sensorlarm vid hårda fall. Detta minimerar risken att en brukare lämnas utan uppsyn. Målgruppen är bland annat äldre, brukare med Parkinsons sjukdom och personer med generellt nedsatt rörlighet.

PAF+ är en integrerad enhet i COBS systemlösning med möjlighet att koppla och presentera larmen på t.ex. en Android eller iOS enhet (via COBS Mobile App), en PC display eller på DECT telefon. Möjligheterna är många och kan anpassas till önskad funktionalitet på specifikt boende.

Hur fungerar det

PAF+ är specifikt utvecklad för att upptäcka hårda fall, i situationer där t.ex. brukaren inte själv kan trycka på knappen efter fallet, alternativt:
• Halkar och faller bakåt
• Fall på grund av medvetslöshet
• Snubblar på föremål och faller framåt

i en händelse av ett fall kommer PAF+ att detektera och skicka larm till ansvarig personal på vårdavdelningen. Notera att mjuka fall som begränsas av ett hindrande föremål eller att användaren fångar upp sig själv inte kommer att detekteras av PAF+. Användaren kan dock alltid skicka larmet manuellt med en knapptryckning.

Dessutom skickar PAF+ olika larmtyper, t.ex. användarlarm, låg batterinivå eller programmerbart autotestlarm, vilket gör det lättare för larmmottagaren att identifiera orsaken till larmet och agera därefter.

Tack vare COBS dubbelriktade radiokommunikation kan brukaren se att larmet gått iväg till vårdgivaren och därmed känna sig lugn.

larm PAF

Observera att vi från och med 1 januari 2021 även sänkt priserna de bärbara larmsändarna PAT, PAT+ och PAL+ med upp till 25%.  

Art. Nr.

Beskrivning

9009746 PAT larmsändare
9009747 PAT+ larmsändare med utbytbart batteri
9009748 PAL+ larmsändare med positionering och utbytbart batteri
9009766 PAF+ larmsändare med fallsensor och utbytbart batteri

Kontakt

Om du har några frågor eller vill veta mer om COBS lösningar, vänligen kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Taggar: COBS, PAF+, Alert4u2

COBS Sociala Media

linkedin rundyoutube rund

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English