• Start
  • Nyheter
  • Handenheter med patientövervakning – en viktig del av verksamheten på NUS

Handenheter med patientövervakning – en viktig del av verksamheten på NUS

Olika avdelningar har olika behov, det vet Annica Vermelin, medicinteknisk ingenjör på NUS, Norrlands Universitetssjukhus. Annica förvaltar bland annat övervakning på NUS och ser till varje avdelnings unika behov av kommunikationslösningar. På Neonatalvårdsavdelningen har man använt handenheter sedan 2018 och nu är det Strokeavdelningens tur att testa samma mobila patientövervakning.

 

Patienterna på intensivvårdsavdelningen behöver en sköterska vid sin sida så där fungerar Philips övervakningsmonitor perfekt, säger hon. Däremot finns det de avdelningar där sköterskor är mer på språng och där arbetet skulle kunna effektiviseras avsevärt om de inte behövde ta sig till en och samma övervakningscentral. Med det i åtanke köpte NUS in sina första Versity telefoner 2018 och de har inte ångrat sig en sekund. 

”Vi visste att vi ville åt CareEvent funktionen som Versity har via Philips. Sen behöver vi tåliga handenheter som klarar av tuffa miljöer. Visst, de är dyrare än en vanlig mobil men de går inte sönder. Vi har inte haft några problem med våra handenheter sen vi skaffade våra första för fyra år sedan. Däremot har en handenhet spårlöst försvunnit. Kanske åkte den med i tvätten!”

En handenhet som klarar av tuffa miljöer

Första avdelningen som fick Versity-mobilerna var Neonatala. På neonatalavdelningen har man varit väldigt restriktiv med att rengöra all utrustning långt innan Covid-19. Därför var det viktigt för dem att handenheterna skulle klara av att rengöras flera gånger dagligen, vilket de bevisligen gjort.

 Annica Vermelin

”Jag tror även att det är en fördel att Versity-telefonerna är något klumpigare än en vanlig smartphone. Jag upplever att personalen inte hanterar dem som en vanlig trådlös telefon som får ta ganska mycket. Med Versity handenheterna är man mer varsam.”

 

Strokeavdelningen näst på tur att få övervakning direkt i handenheten

Strokeavdelningen på NUS önskade att slippa övervakning via sin central. Sköterskorna är på språng och då är det effektivt att få larmen direkt i handenheten så att de kan prioritera sitt arbete bättre. Runt påsken i år fick de sina första handenheter och Annica har ännu inte hunnit kolla med dem hur det går.

”Jag tror det går bra. De som haft Versity tidigare är väldigt nöjda.”

9240

Annica säger att de framtidssäkrat kommunikationslösningen på Neonatalvårds- och Strokeavdelningarna. CareEvent funktionen som de har på sina Versity-mobiler är relativt ny och den är långt fram i vad sköterskorna behöver. Men självklart finns det alltid saker som man vill förbättra.

”Den dagen då man även kan kvittera larmen i handenheten skulle Versity bli ännu mer värdefull i arbetet här på sjukhuset.”

Är du intresserad av våra Versity-range smartphones? Kontakta våra säljare!

salesDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. +46 31 33 33 840

COBS Sociala Media

linkedin rundyoutube rund

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English