kundcase hotell

Sveriges äldsta hotell använder SMART kommunikationslösning

Telefoni & larm som en helhetslösning. Smarta, mobila enheter med överfallslarm till personalen. Internt kan systemet användas för att höja servicen gentemot gäster, till exempel genom att tillkalla personal när det är mycket att göra i receptionen.

Läs mer

kundcase marin

SMART1 används för kommunikation ombord på M/S Birka

För att säkra upp larm och trådlös telefoni på kryssningsfartyget M/S Birka valde Rederi Eckerö ihop med Zenitel SMART1. Med avancerade larmfunktioner och systemets dedikerade, störningsfria frekvensband kan man känna sig trygg. En unik toppdisplay ersätter de personsökare som man använt ombord tidigare.

Läs mer

kundcase skola

System för inrymning till skola i Göteborg, interntelefoni följde med som en bonus

För att skapa en trygg miljö för elever, personal och besökare använder man högtalarsystem som kan nå alla utrymmen, och med hjälp av ett datasystem kan man enkelt låsa alla ytterdörrar.

Läs mer

kundcase vård

SMART arbetsredskap på Mjörnviksholm HVB

SMART1 kan användas både som larmmottagare, telefon och personsökare - ett perfekt verktyg i vård- och omsorgsmiljöer med flera olika typer av larm och höga krav på tillgänglighet. När det tidigare systemet för larm och kommunikation började gå ur tiden valde Mjörnviksholm HVB SMART1

Läs mer

kundcase fängelse

Överfallslarm och kritisk kommunikation på fängelse i Belgien

Poort van Beveren är en anstalt på ca 30 000 m² med plats för över 300 intagna. Arbetsmiljön på en anstalt kan vara tuff och innebära vissa risker, därför har anläggningen ett IP-DECT system med larm och kritisk kommunikation från COBS installerat för att trygga de anställda.

Läs mer

Avancerad IP-baserad nödtelefonilösning för Norra Länken

Norra-lanken01
ISG arbetar just nu med att leverera ett avancerat nödtelefonsystem baserat på IP-kommunikation från COBS till Norra Länken, norra Europas största vägtunnelprojekt.

Hög trafiksäkerhet är ett krav i de långa berg- och betongtunnlarna. Om en olycka skulle inträffa ska det vara enkelt att sätta sig i säkerhet. 

ISG är specialiserade på digital bildhantering och intelligent video och står även för leverans av kameror och kamerasystem för både tunnel och ytvägnät. 


Norra Länken kommer att ha sammanlagt cirka 100 utrymningsvägar med max 150 meters mellanrum. Varje utrymningsväg har ett hjälprum med utrustning för brandsläckning, samt hjälptelefon direktuppkopplad till trafikledningscentralen.IP150 ip65


Totalt 250 hjälptelefoner kommer att levereras till telefonsystemet i Norra Länken. Till detta valde man IP150 från COBS som är en extremt robust IP-telefon och som utan problem kan placeras utomhus tack vare sitt vädersäkra och vandalskyddade hölje.


I princip ingenting kan skada IP150 - inte luftfuktighet, inte vatten, inte ens damm eller mekanisk åverkan. Höljet, som är certifiertat enligt IP65, är tillverkat i en robust och stark plast och till och med resistent mot syror.

 
Det avancerade kommunikationssystemet, främst bestående av redundant centralutrustning och hjälptelefoner, kommer att möjliggöra kommunikation mellan de olika utrymmena i tunneln direkt med Trafikverkets befintliga växel i Trafik Stockholm. Telefonanläggningen är uppbyggt med redundans så att fel inte ska påverka möjligheten att kommunicera vid behov. Trafikanterna får stor trygghet i vetskapen om att det vid akuta behov alltid finns direkta kontaktvägar med världen ovanför.

 

Hela systemet övervakas i realtid, och avancerad mjukvara för att testa varje ansluten telefon ingår också i leveransen från ISG. Hela systemet som levereras till kunden är otroligt säkert och avancerat. "Vi på COBS är naturligtvis stolta över att få leverera system och utrustning till ett så stort och nationellt viktigt projekt", säger Sören Erlandsson VD på COBS AB.

 

Antal       Artikel     Beskrivning
110 IP150  IP-baserad nödtelefon
2 IP222  IP-baserad kontorstelefon
IP6010  Gateway (upp till 3020 anknytningar)
IP305  Gateway (upp till 50 anknytningar) 

 

 

ISG arbetar just nu med att leverera COBS hjälptelefoner IP150 till ett kraftfullt och heltäckande telefonsystem i Norra Länken, norra Europas största vägtunnelprojekt. ISG är specialiserade på digital bildhantering, intelligent video och integrerade systemlösningar och står även för leverans av kameror och kamerasystem för både tunnel och ytvägnät. Hög trafiksäkerhet är ett krav i de totalt 11 km långa berg- och betongtunnlarna. Om en olycka skulle inträffa ska det vara enkelt att sätta sig i säkerhet. 
 
Det finns sammanlagt cirka 100 utrymningsvägar och det är aldrig längre än 150 meter mellan dessa. Varje utrymningsväg har ett hjälprum med utrustning för brandsläckning, samt hjälptelefon direktuppkopplad till trafikledningscentralen.
 
Totalt 250 hjälptelefoner kommer att levereras till telefonsystemet i Norra Länken. Till detta valde man IP150 från COBS som är en extremt robust IP-telefon och som kan placeras utomhus tack vare sitt vädersäkra och vandalskyddade hölje. Ingenting kan skada IP150 - inte luftfuktighet, inte vatten, inte ens damm eller mekanisk åverkan. Höljet, certifiertat enligt IP65, är tillverkat i en robust och stark plast och är t.o.m. resistent mot syror.
 
Telefonsystemet, främst bestående av centralutrustning och hjälptelefoner, kommer att möjliggöra kommunikation mellan de olika utrymmena i tunneln direkt med Trafikverkets befintliga växel i Trafik Stockholm. Telefonanläggningen är uppbyggt med redundans så att fel inte ska påverka möjligheten att ringa vid behov. Trafikanterna får stor trygghet i sin vetskap om att det vid akuta behov alltid finns direkta kontaktvägar med världen ovanför.

 

COBS Sociala Media

linkedin rundyoutube rund

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English