Överfallslarm och kritisk kommunikation till belgiskt fängelse

poortvanbeveren 300px
Poort van Beveren är en anstalt på ca 30 000 m² med plats för över 300 intagna.

Anläggningen är toppmodern och har med hjälp från Ooperon fått COBS IP-DECT system med larm och kritisk kommunikation installerat för att trygga de anställda. 


Fokus på återanpassning
Poort van Beveren består av totalt fyra byggnader - en entrébyggnad, en kontorsbyggnad, en för logistik och en för de intagna. Byggnaden för de intagna består av fyra avdelningar, en avskärmad del för nyinkomna och en annan för dem som anses kunna utgöra en fara för sig själva eller andra. Övriga två avdelningar har öppna ytor där de intagna kan röra sig fritt under vissa tider. Här finns utrymmen för bland annat träning, matlagning eller avkoppling och fokus ligger på återanpassning till samhället.


poortvanbeveren3 500pxEn arbetsmiljö som kräver högsta möjliga säkerhet
Arbetsmiljön på en anstalt kan vara tuff och innebära vissa risker, det krävs därför att personalen snabbt får information om larm och att de snabbt kan komma i kontakt med kollegor, vakter eller övriga omvärlden. För att uppfylla dessa krav fick holländska säkerhetsföretaget Ooperon det prestigefyllda uppdraget att leverera Poort van Beverens system för överfallslarm och säker telefoni.

Ooperon är experter på kommunikations- och säkerhetslösningar, de jobbar med starka, väl beprövade produkter som är speciellt anpassade till säkerhetskrävande miljöer som inom kriminalvården.


Säker kommunikation och larm som alltid når mottagaren
För att säkra anläggningens interna kommunikation valde Ooperon att installera ett trådlöst IP-DECT system från COBS med redundanta centralenheter, ca 200 basstationer och 150 larmtelefoner. DECT är en pålitlig teknik med skyddade frekvenser utan några störningar, telefonerna är extremt robusta och tåliga, utvecklade med fokus på personlig säkerhet.


poortvanbeveren6 500pxTelefoner som skyddar, tryggar och informerar 
COBS telefoner kan fås med alla funktioner man kan tänka sig för att säkra de anställda, bland annat överfallslarm, rycklarm, fallarm, positionslarm samt larm då användaren börjar springa eller inte rört sig under en viss tid. För högsta möjliga säkerhet har man kompletterat systemet med positionering, vilket innebär att man snabbt kan se exakt var den som larmat befinner sig.

"COBS har lång och bred erfarenhet i branschen, och har genomfört den här typen av installationer via utvalda partners till bland annat kriminalvård och rättspsykiatri inom flertalet länder i Europa. Vi är glada och stolta över att få leverera denna lösning tillsammans med vår mångåriga samarbetspartner Ooperon som arbetar aktivt med oss för att utveckla säkra lösningar", säger Sören Erlandsson VD på COBS AB.

 

 

COBS Sociala Media

linkedin rundyoutube rund

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English