skola 000

Vi skapar trygga och säkra helhetslösningar för skolkommunikation, med huvudsyftet att skydda elever, personal och besökare. Kombinationen av kritiska larm, telefoni & högtalarutrop resulterar inte bara i ökad säkerhet vid krissituationer, tack vare möjligheten att utföra gruppsamtal, allanrop eller rastsignaler, förbättras även den dagliga kommunikationen

Broschyr   Gratis konsultation

skola 5

För både kris & vardag

IP högtalare för dagliga allanrop, för in- & utrymningsmeddelanden i en nödsituation och för musik samt rastsignal

skola 4

Extra hög ljudstyrka

Hornhögtalare med hög ljudvolym och tydligt ljud för bästa möjliga hörförståelse även i bullriga miljöer och utomhus

skola 6

Enkelt användande

Lättanvända apparater för högtalarutrop till högtalare i zoner eller till samtliga. För att ringa och se systeminformation. Allt från en enhet

skola 8

Trygghet redan vid entrén

Vandalsäker porttelefon med god ljudkvalitet. Fungerar som ett skyddande skal och möjliggör fjärröppning av dörrar.

Skolkommunikation med fokus på säkerhet

skolkommunikation 001Allt fler diskuterar säkerhetsåtgärder för våra skolor. Funktioner som talad in- och utrymning, låsta dörrar och övervakningskameror är vanliga samtalsämnen och bidrar alla till att öka säkerheten. Att säkerställa att skolan har ett system för kriskommunikation är ett viktigt steg för att skapa en trygg tillvaro för elever, personal och besökare. Vi erbjuder allt från enkla lösningar för in- och utrymning till effektiva interntelefonilösningar och avancerade säkerhetslösningar.

 

 • Inrymning
  När det är säkrast att elever och skolpersonal stannar kvar inomhus
 • Utrymning
  Vid brand eller fara då det är olämpligt att stanna inomhus
 • Utestängning
  Då våld sker på skolgården och det är säkrast att låsa skolan för gärningsperson
 • Daglig kommunikation
  Samtal mellan lärare och rektor, högtalande utrop till elever & besökare

 

Skolsäkerhet idag

Vår erfarenhet är att är att de flesta skolor inte har någon effektiv lösning för att snabbt nå samtliga i en händelse av kris. Att författa samt att läsa krismedelanden är inte tidsoptimerat och effektivt. Vem har sinnesro att låsa upp mobilen, öppna rätt app och därefter författa ett meddelande, samtidigt som en potentiell gärningsman redan är i skolbyggnaden? Alla som är i byggnaden nås dessutom inte med denna lösning, och mottagandet av krismeddelandet sker på mottagarens villkor. Det är inte effektivt eller säkert i en nödsituation.

Vad är skolsäkerhet?

COBS lösningar för skolsäkerhet gör att avsändaren alltid har full kontroll över vem som får nödmeddelandet och när. I en situation med pågående dödligt våld eller hot gör vår lösning att elever, personal och besökare nås av rätt högtalande nödmeddelande genom att enbart lyssna. Det sker i realtid och utan interaktion - snabbt, effektivt och tydligt! Detta spar tid, och tid är det som är kritiskt i en nödsituation. Det här är skolsäkerhet enligt vår mening!

Mervärde

COBS kommunikationslösning är ett effektivt hjälpmedel i vardagen. Internsamtal görs snabbt och enkelt mellan kollegor inom hela eller valda delar av skolan, oavsett om skolan består av en eller flera byggnader. Det är tidsbesparande och smidigt utan att personalens fokus på undervisningen flyttas mer än nödvändigt. En lösning med ett stort mervärde för alla parter.

 

 


Skolan ska vara en trygg plats

Vi uppmanar fler skolor att se över beredskapen och ta fram en genomtänkt plan för hur larm och kommunikation ska fungera. Att kunna agera snabbt i en nödsituation, och lita på att rätt information når alla på skolan skapar trygghet, och kan i extrema fall vara livsavgörande. Vi skräddarsyr våra lösningar efter varje skolas behov och önskemål.

 

Vill du veta mer?

Du får en kostnadsfri konsultation om du vill diskutera ämnet vidare. Jag berättar gärna om hur vi hjälpt andra kunder och kan förklara våra helhetslösningar för larm och kommunikation mer detaljerat.


Kontakta mig direkt eller fyll i dina uppgifter här bredvid så hör vi av oss inom kort!


gunnar bild3

Gunnar Ekedahl
+46 8 621 16 72
gunnar.ekedahl@cobs.se

Vänligen ange ditt namn
Vänligen ange din e-postadress
Vänligen ange telefonnummer vi kan nå dig på
För att bli kontaktad av rätt person hos oss, beskriv kortfattat vad ditt ärende gäller.
För att kunna registrera dig till vårt nyhetsbrev behöver vi ditt godkännande .
Jag är inte en robot
Uppdatera Invalid Input

Skolkommunikation, dagligen & i kris

Enkla lösningar för in- & utrymning, eller större interntelefonisystem med avancerade funktioner

landamäreskolan

Hämta broschyr

COBS AB Göteborg (Huvudkontor)
Norra Långebergsgatan 4
SE-421 32 Västra Frölunda
+46 31 33 33 840

COBS AB Stockholm
+46 8 621 16 75

lagercrantz group logo   

Språk / Language

English